BINNENKIJKEN – Miljardair Elon Musk zet zijn laatste huis, landgoed bij San Francisco, te koop voor $37,5 miljoen om planeet Mars voor mensheid te koloniseren

0
(Beeld: Zillow/ChonranPictures)
Elon Musk, de man achter Tesla en ruimtevaartbedrijf SpaceX, neemt afscheid van zijn laatste huis. Hij heeft dat laatste huis, een landgoed bij San Francisco, te koop gezet voor $37.5000. Musk heeft in de afgelopen jaren al zijn eigendommen verkocht voor honderden  miljoenen voor zijn plan om de planeet Mars voor de mensheid te koloniseren.

In een tweet kondigt Musk de verkoop aan van wat hij een ‘speciale plek’ noemt, die hij wil overdoen aan een grote familie. Het eeuwenoude landhuis ten zuiden van San Francisco staat nu in de verkoop. Het herenhuis staat in Hillsborough in Californië heeft 1.486 vierkante meter woonoppervlak, een een derde van het oppervlak van een voetbalveld. Desondanks heeft het huis slechts zes slaapkamers met eigen badkamer. Het huis heeft een danszaal, een ruimte voor banketten en een professionele keuken.


Het huis dateert uit 1916 en staat op een stuk grond van 19 hectare. Op het landgoed een zwembad, wandelpaden, canyons en een eigen waterbron. Er is ruimte voor 11 auto’s in de garage en carport.

Musk kocht het huis in 2017 voor 23 miljoen dollar van Christian de Guigne IV. Het was 150 jaar in het bezit van deze adellijke familie toen Musk eigenaar werd.


De verkoop past in het plan van Musk om om de planeet Mars voor de mensheid te koloniseren. Hij wil zo veel mogelijk cash hebben om die droom te verwezenlijken.