BINNENKIJKEN in het WESTERN WHITE HOUSE van RICHARD NIXON dat te koop is voor $63.5 miljoen

0
Het zogenoemde Western White House van wijlen Amerikaans president Richard Nixon is te koop voor $ 63,5 miljoen. Het uit 1927 daterende landgoed speelde gastheer voor tal van Hollywood-sterren en staatshoofden. EVEN BINNENKIJKEN?

Het spectaculaire landgoed aan de oceaan in San Clemente, Californië, dat tijdens het presidentschap van president Richard Nixon bekendstond als het Western White House, is weer terug op de markt voor $ 63,5 miljoen.


Gelegen op een afgelegen steile rotswand met uitzicht op de Pacific heeft het maar liefst 450 meter aan eigen strand. Het hoofdhuis op de 22.000m2 grond telt bijna 1000m2 en heeft negen slaapkamers en 14 badkamers. Op het terrein ook een vrijstaand gastenverblijf met twee slaapkamers en meerdere personeelsgebouwen waar in de tijd van Nixon de geheime dienst verbleef. Er is een zwembad aan de kant van de oceaan, een verlichte tennisbaan, een putting green, een serre en onder architectuur aangelegde tuinen.

Nixon kocht het huis zes maanden in zijn presidentschap in 1969 voor $ 1,4 miljoen. Tijdens zijn vijf turbulente jaren in het kantoor, organiseerde La Casa Pacifica, zoals het bekend is, niet minder dan 17 staatshoofden, waaronder de Sovjetleider Leonid Brezhnev en de Japanse premier Eisaku Satō, samen met talloze Hollywood-beroemdheden van John Wayne tot Frank Sinatra.


Toen Nixon in 1974 aftrad, was het hier in La Casa Pacifica dat hij zich terugtrok voor het schrijven van zijn memoires in zijn een kantoor met uitzicht op de oceaan. In 1980 verkocht Nixon het huis aan zijn oude politieke bondgenoot Gavin S. Herbert, oprichter van farmaciereus Allergan.

Het landgoed, gebouwd in 1927, is nu eigendom van oliemagnaat Hamilton H. Cotton. La Casa Pacifica kwam voor het eerst op de markt in april 2015 met een vraagprijs van $ 75 miljoen. In 2016 daalde die prijs tot $ 69 miljoen. Toen zich geen koper meldde werd het pand van de markt gehaald. En nu is het terug voor $ 63,5 miljoen.

credit: kaewnapa chonram