BINNENKIJKEN in het voor 20 MILJOEN EURO gerenoveerde Ierse kasteel van de Lord of the Dance dat u nu kunt kopen voor 12.5 miljoen

0
De Iers-Amerikaanse danser-choreograaf Michael Flatley (59), die wereldberoemd werd als de Lord of the Dance en met zijn spectaculaire shows bijna een miljard euro verdiende, liet nadat hij in 1999 een kasteel in het Ierse Fermoy had gekocht voor een 3,9 miljoen euro, het voor ruim 20 miljoen euro renoveren. Nu verkoopt hij het en vraagt er nu ‘slechts’ 12,5 miljoen euro voor. Buitenkansje of eerst toch maar even binnenkijken?

Michael Flatley, die in 60 verschillende landen optrad voor naar schatting 60 miljoen mensen, wil van zijn prachtig gerenoveerde, uit 1801 daterende Ierse kasteel, af omdat hij en zijn vrouw kleiner willen gaan wonen. Dat hij bij verkoop een fors verlies zal leidt neemt Flatley op de koop toe. De 12,5 miljoen die hij vraagt voor zijn kasteel staat in geen verhouding tot de koopprijs van bijna 4 miljoen en de renovatiekosten van 20 miljoen.


Geld is ook niet echt belangrijk voor de man die meer dan een miljard waard is. Hij zegt dan ook: “Ik heb er sinds ik het kasteel kocht heerlijk gewoond. Dat is belangrijker dan winst,” Danser Flatley stopte in 2016 met optreden wegens aanhouden gewrichtsklachten.


credit: chonrampictures