BINNENKIJKEN in het sterfhuis dat ZSA ZSA GABOR IN 2013 verkocht voor 11 miljoen onder voorwaarde dat zij er nog drie jaar mocht wonen

0
Zsa Zsa Gabor is op 99-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hartaanval in haar huis in Bel Air. Het huis dat zij in 2013 al verkocht voor 11 miljoen onder de voorwaarde dat zij er nog tot de dag van haar honderdste verjaardag op 17 februari 2017 mocht wonen. Wat dat betreft kwam de dood voor Zsa Zsa Gabor precies op tijd.

Het huis van Zsa Zsa Gabor en haar man Prins Frederic Von Anhalt in de wijk Bel Air in Los Angeles kwam in 2011 op de markt voor €20 miljoen. Volgens Von Anhalt moest het huis en de landerijen wel verkocht worden om Zsa Zsa’s medische kosten van $21.000 per maand te dekken en de vaste lasten van €35.000 te kunnen betalen. Het stulpje, met maar liefst 26 kamers, werd uiteindelijk in 2013 verkocht voor €11 miljoen onder de voorwaarde dat Zsa Zsa Gabor en man Prins Frederic Von Anhalt er nog drie jaar, tot haar 100ste verjaardag, mochten blijven wonen.


Zsa Zsa Gabor is met negen mannen in het huwelijk getreden. Zij scheidde zeven keer en één huwelijk werd geannuleerd. Sinds augustus 1986 was ze getrouwd met Frédéric Prinz von Anhalt.

Gabor is zondag vlak voor haar 100ste verjaardag, op 17 februari, gestorven. De actrice werd na een hartaanval nog naar het ziekenhuis overgebracht, maar daar verklaarden artsen haar officieel dood.


De laatste vijftien jaar verscheen Zsa Zsa nog maar zelden in de publiciteit. In 2005 werd ze getroffen door een herseninfarct waardoor ze vrijwel volledig in de anonimiteit verdween. In 2011 bleek dat Zsa Zsa niet alleen bedlegerig was, maar door een virale infectie was een fors deel van haar been afgezet. Daarnaast leed ze aan long- en leverproblemen, koortsaanvallen en was ze niet langer in staat te praten of haar omgeving te herkennen.

Prins Von Anhalt zei echter dat Zsa Zsa alles nog begreep. Volgens Von Anhalt was Gabor alert, maar werd slecht nieuws haar bespaard. Ze heeft nooit geweten dat haar dochter Francesca begin 2015 straatarm overleed op 67-jarige leeftijd.