BINNENKIJKEN in het scheidingshuis van DIEDERIK SAMSON (en zaterdag is het OPEN DAG met Sinterklaas)

0
Altijd al willen weten hoe de voorman van de Partij van de ArbeId, Diederik Samson, woont en zijn huis heeft ingericht? Een klik en u weet het. En nog leuker: zaterdag 3 december is het open huis bij Diederik in Leiden en dan komt Sinterklaas (met of zonder echte zwarte Piet is niet bekend) ook nog eens. Maar eerst maar even binnenkijken bij Diederik en zijn Tineke?

Even was er verwarring gisteren nadat de website Bekende Buren meldde dat Diederik Samson het huis in Leiden waar zijn ex Ineke met zijn twee kinderen Fane en Benthe woont, te koop had gezet. Zette de PvdA-voorman zijn vrouw en kinderen harteloos op straat? Nee dus. Samsom bevestigde al snel dat zijn huis te koop staat omdat zijn ex wilde verkassen. ‘De suggestie dat ik mijn ex het huis uitzet is onzin,’ liet hij weten. Sterker nog: Samsom heeft samen met zijn ex al een nieuwe woning voor haar en de kinderen gekocht in Leiden.


In dit huis in Leiden  woont Diederik Samson nu als vrijgezel.

In dit huis in Leiden woont Diederik Samson nu als vrijgezel.

De koper van het huis van Diederik en Tineke, rustiek gelegen aan een Leids park, krijgt een herenhuis met een woonoppervlakte van 154 vierkante meter met in totaal 6 kamers, waaronder vier slaapkamers en twee badkamers. De grootste van de twee badkamers heeft een jacuzzi. Die koper krijgt Samson ook als bijna overbuur, want na zijn scheiding ging hij wonen in een huis op loopafstand van het huis dat nu te koop staat.


Samson en zijn ex vrouw Tineke, die €695.000 voor hun woning vragen, kochten het hoekherenhuis in de wijk Vreewijk in november 2003 voor een bedrag van €465.000 en namen er een hypotheek op van €341.000.

In augustus 2013 werd bekend dat Diederik en Tineke gingen scheiden. “Een huwelijk loopt soms anders dan je zou willen. Dan moet je besluiten uit elkaar te gaan. Mijn ex-partner woont daar. We zijn co-ouders, zoals die er veel zijn in Nederland. Ik houd nog zielsveel van mijn gezin. Tineke is de moeder van mijn kinderen en wij doen dat samen. Dat gaat heel goed. Beter zelfs,” vertelde hij begin november in het AD.

“We waren al even uit elkaar en ik had een debat. Voor Prinsjesdag had de NOS al de fractievoorzitters bij elkaar gezet. Tineke had het debat gezien en zei tegen me: ‘Ik betrapte mezelf op de gedachte: godzijdank komt hij vanavond niet thuis.’ Want dan neem ik een enorme wolk frustratie mee. Het werk breekt je huwelijk niet, maar het kan een factor zijn die de reparatie van je huwelijk lastiger maakt.”

In het interview vertelt Samson ook dat hij de scheiding voelde aankomen. “Ik denk dat ik het juist eerder in de gaten had. En ik heb geprobeerd het te repareren en zo hoort dat ook. Soms neemt de liefde een wending die een doodlopende steeg blijkt te zijn. Je kunt daar samen uitkomen, maar dat is niet gebeurd. Uiteindelijk was het beter om zo verder te gaan.”

Het nieuwe huis van Tineke, de ex van Diederik Samson, waar de PvdA-voorman de helft van de hypotheek meebetaalt.

Het nieuwe huis van Tineke, de ex van Diederik Samson, waar de PvdA-voorman de helft van de hypotheek meebetaalt.En dat lijkt waar, want de PvdA voorman betaalt de helft van de hypotheek van het nieuwe huis dat zijn ex Tineke in Leiden gekocht heeft voor €440.000. De hypotheek is met €650.332 overigens een stukje hoger dus er zal nog wel het een en ander verbouwd gaan worden.

Geïnteresseerd in het huis van de socialistische voorman? ZATERDAG 3 DECEMBER VAN 14:00-15:30 UUR KUNT U VRIJBLIJVEND EN ZONDER HET MAKEN VAN EEN BEZICHTIGINGSAFSPRAAK DIT PRACHTIGE (HOEK-) HERENHUIS KOMEN BEKIJKEN.

En nu kunt u de video bekijken die de makelaar liet maken.

https://youtu.be/aE7joHSzaCE

Share.