Pagina titel ...

Binnenkijken in het luxe penthouse van de opa afperser van John en Linda de Mol, Dirk Klaas M.

0

De witte, elektrisch, typemachine deed Dirk M. uiteindelijk de das om. Op die machine tikte hij de dreigbrieven aan John de Mol
Tijdens de rechtszaak in maart 2015 betuigde Dirk M. spijt voor de rechtbank in Utrecht. Hij vond het 'heel verschrikkelijk' wat hij heeft gedaan.
Het penthouse van Dirk Klaas M. in het prestigieuze appartementencomplex ‘Hof van Beek en Royen’ in Zeist
Dirk Klaas M. (70) en zijn twee jaar oudere vrouw woonden op de vijfde, en hoogste, verdieping van het complex
Er is een woonkamer over de volledige breedte, 14 meter, van het appartement
Weids uitzicht...
Het hele appartement is afgewerkt met een fraaie parketvloer
Het 4-kamer hoekappartement dateert uit 2001
Het appartement heeft een luxe keuken
Die keuken is uitgerust met diverse inbouwapparatuur
Een van die drie slaapkamers gebruikte Dirk Klaas M. als werkkamer. Daar broedde hij waarschijnlijk zijn snode plannen uit om de familie De Mol af te persen
Er zijn drie ruime slaapkamers
De luxe ingerichte badkamer met douche, 2e toilet en 2 vaste wastafels alsmede aansluiting witgoed
Dirk Klaas M. kon van het zonnetje genieten op twee ruime terrassen, respectievelijk 13 en 20 m² groot.
De twee terrassen bieden de hele dag een optimale bezonning
In een Hollywood huis zoals Linda de Mol of haar broer John woonde Dirk Klaas M. niet, maar de opa-afperser van de familie De Mol bewoont wel een mooi penthouse in het prestigieuze appartementencomplex ‘Hof van Beek en Royen’ in Zeist.


In dit penthouse werd de 70-jarige Dirk Klaas M. afgelopen woensdag onder de ogen van zijn twee jaar oudere vrouw Gerda gearresteerd. De voormalige drogisterijbaas perste mediamagnaat John de Mol ruim een jaar lang af. Als John de Mol geen grote som geld zou betalen, zou zijn zus Linda of haar twee kinderen, Julian (18) en dochter Noa (14) iets overkomen.

Het uit 2001 daterende 4-kamer hoekappartement op de vijfde en bovenste woonlaag, waar de afperser Dirk Klaas M. (70) samen met zijn 72-jarige vrouw woonde, heeft vrij zicht op bosgebied en heeft een privélift. Vanuit zijn eigen lift stapte Dirk Klaas M. direct de hal van zijn appartement binnen. Er is een woonkamer over de volledige breedte, 14 meter, van het appartement en een luxe keuken uitgerust met diverse inbouwapparatuur. Ook zijn er twee ruime terrassen, respectievelijk 13 en 20 m² groot. Die bieden de hele dag een optimale bezonning. Het hele appartement is afgewerkt met een fraaie parketvloer.


Er zijn drie ruime slaapkamers. Een van die drie kamers gebruikte Dirk Klaas M. als werkkamer. Daar broedde hij waarschijnlijk meer dan een jaar zijn snode plannen uit om de familie De Mol af te persen. M. stuurde maandenlang brieven naar John de Mol waarin hij een groot geldbedrag eiste, anders zou hij het gezin van Linda de Mol iets aandoen.

Zijn appartement ligt in het centrum van Zeist. Horeca en hotel/bioscoop/theater Figi zijn letterlijk ‘om de hoek’ gelegen. Ook Slot Zeist en de begraafplaats op de Woudenbergseweg zijn niet ver van het penthouse dat Dirk Klaas M. bewoonde. De afperser liet in zijn woonplaats Zeist twee afpersingsbrieven achter voor De Mol: op de begraafplaats aan de Woudenbergseweg en op een parkeerplaats in de buurt van Slot Zeist. Bij het slot hangen geen camera’s. En op de begraafplaats, waar wel camera’s hangen, bleef bij buiten beeld.

Hoewel Dirk Klaas M. woensdag al werd gearresteerd in zijn penthouse bleef hij aanvankelijk ontkennen. Doorslaggevend bij het oplossen van de zaak is het aangetroffen dna van Dirk Jan M. geweest op de brieven die hij aan De Mol stuurde. Nadat de politie hem had aangehouden, nam ze een monster dat werd vergeleken met genetisch materiaal op bewijsstukken. Pas nadat het Nederlands Forensisch Instituut donderdagavond de DNA-match had vastgesteld speelde de opa afperser open kaart en bekende.

Gisteren, vrijdag, verlengde de rechter-commissaris zijn voorarrest met twee weken. De kans dat opa afperser Dirk Klaas M. binnenkort naar zijn voor € 625.000 in de verkoop staande appartement terugkeert lijkt niet al te groot. Preceis een week na zijn arrestatie haalde Dirk Klaas M. zijn huis uit de verkoop.

ZIE OOK: Binnenkijken in het riante huis waar Frank Masmeijer van zijn bed werd gelicht voor drugsmokkel


Share.

Comments are closed.

error: Inhoud is beveiligd! Voor het overnemen van tekst, beeld en/of videomateriaal van Hollywood Huizen neemt u contact op met eurofunuitgevers@gmail.com
");pageTracker._trackPageview();