BINNENKIJKEN in het LONDENSE appartement van HANS BREUKHOVEN waar hij tot zijn dood woonde

0
Na het faillissement van zijn Free Record Shop verhuist Hans Breukhoven teleurgesteld naar Londen. Hij heeft bijna alles verloren. Hij huurt een flat in de Londense wijk South Kensington. Daar overlijdt hij ook op 20 januari van dit jaar.

Het appartement mag dan in een leuke buurt liggen, het is in vergelijking met de Wassenaarse villa die hij met Connie deelde, piepklein. De totale woonoppervlakte bedraagt 123 vierkante meter en beschikt over drie slaapkamers, twee badkamers en een woonkamer met balkon.


Hoewel hij een relatie krijgt met de Brits-Libanese Najla Al Naqeed, manager bij een Saudi-Arabische investeringsbank in Londen, wil Breukhoven niet meer samenwonen. “Als ik wil, kan ik mijn eigen prakkie klaarmaken, mijn huisje schoonhouden. Ik krijg wat geld uit de sportscholen, maar daar kan ik niet van leven. Ik kan rondkomen van mijn spaarcentjes, maar ik kan zo geen honderd worden,” zegt hij.

Een auto heeft hij niet. In Londen reist hij met de tube. Hij vult zijn dagen met ’s morgens vroeg op te staan om te gaan joggen en probeert creatief bezig te zijn door lp-hoezen te verknippen en die op een iets andere manier weer in elkaar plakken. “Ik knip bijvoorbeeld uit de hoes van Yellow submarine van The Beatles het gele onderzeeërtje, en plak dat er ergens anders weer op. Ik schilder weer. En samen met mijn goede vriend Juan da Silva werk ik aan een boek over de geweldige jaren bij Free Record Shop. Ik doe alleen nog maar leuke dingen.”


In Londen verklaart hij, Hans is dan 66 jaar, ook de naderende ouderdom de oorlog. Hij wil gezond 104 worden. Hij slikt vitamines en volgt anti-aging -programma’s. “Je moet sterke genen hebben, en blijven werken en bewegen, stress voorkomen. Zodra je stopt, ben je weg.”

Op 20 januari 2017 overlijdt Breukhoven in Londen. Twee van zijn vijf kinderen, Edwin uit zijn eerste huwelijk met Carol, en Shannah, de uit Costa Rica geadopteerde dochter, van Hans en Connie zijn bij hem.