BINNENKIJKEN in het huis van tv-legende MIES BOUWMAN dat 3 maanden na haar dood voor €925.000 een nieuwe eigenaar krijgt

0
Nog geen drie maanden na haar dood krijgt het huis van tv-legende MIES BOUWMAN in Elst een nieuwe eigenaar. Het huis van Mies, die op 26 februari 2018 overleed in haar woning, werd door haar vier kinderen in mei te koop gezet voor €925.000 en nu is het, zoals dat in makelaarstermen heet, ‘onder bod’. Dat wil zeggen dat er echt serieus onderhandeld wordt en het huis van Mies dus zo goed als verkocht is.

Als het huis voor de gevraagde €925.000 verkocht wordt mogen de vier kinderen van Mies dat bedrag verdelen, want er rust geen hypotheek op het rijksmonument dat, zo weet bekendeburen, door Mies en man Leen Timp in 1992 voor €313.108 gekocht werd.


De nieuwe eigenaar zal net als Mies dat was waarschijnlijk vaak in de achtertuin te vinden zijn die grenst aan de Nederrijn. De Rijksmonumentale herenboederij heeft een woonoppervlakte van 404m2 en beschikt over negen kamers, waarvan er nu vier in gebruik zijn als slaapkamer. De vrijstaande garage welke plaats biedt aan twee auto’s.

Mies Bouwman kampte eind vorig jaar met een longontsteking en werd op 26 februari j.l. sterk verzwakt naar het ziekenhuis gebracht, maar ze koos ervoor thuis in het bijzijn van haar familie te overlijden.


Mies was vanaf het begin van de televisie in 1951 op het scherm te zien, eerst als omroepster bij de KRO. Later werkte ze voor de AVRO en de VARA. Ze werd bekend omdat ze haar publiek aansprak met ‘Lieve, lieve mensen’ en
verwierf faam toen ze in 1962 de eerste grote liefdadigheidsactie op televisie presenteerde, Open het dorp. In een 23 uur durende uitzending werd 16,4 miljoen gulden ingezameld voor Het Dorp, een gehandicaptengemeenschap in Arnhem.

Later presenteerde ze shows als Eén van de acht,Mies en scène en In de hoofdrol, een programma waarin een bekende Nederlander in het zonnetje werd gezet. Maar ook presenteerde ze 25 jaar lang de Sinterklaasintocht op televisie.

Mies Bouwman werd driemaal onderscheiden met de Televizier-Ring voor ze in 1993 stopte met haar televisiewerk. In 2013 overleed haar man Leen Timp, met wie ze bijna 60 jaar getrouwd was geweest en met wie ze vier kinderen had.