BINNENKIJKEN in het huis van SPICE GIRLS en IDOLS-bedenker SIMON FULLER die nu nog ‘maar’ 35 miljoen dollar wil hebben voor zijn optrekje in Los Angeles

0
Simon Fuller, de man achter het succes van de Spice Girls en ook bedenker van ‘American Idol’ en de wereldwijde ‘Idol’-franchise, maakt haast om zijn villa in LA’s Bel Air te verkopen. Kwam de villa afgelopen oktober op de markt voor $ 37,5 miljoen, nu is de prijs verlaagd tot ‘maar’ $ 35 miljoen.

Fuller en zijn vrouw, interieurontwerper Natalie Swanston , kochten in 2014 het meer dan 1100 vierkante meter grote huis met zeven slaapkamers voor $ 24 miljoen van miljardair David Murdock en verbouwde het uit 1927 daterende pand rigoureus.


Was de buitenkant van rode baksteen, de stenen zijn nu een statige wit geschilderd met zwarte accenten rond de luifels van het huis, de ruiten en de voordeur.Onderscheidend is het torentje. Volgens de makelaar is witte master suite een ‘wereld op zichzelf’ met de grote entree, vestibule, kantoor, fitnessruimte, dubbele baden en een gigantische kast.Het terrein waarop de woning staat is bijna 6500 m2 groot. Op het terrein een omheind motorcircuit, een gastenverblijf en een zwembad en een spa.

Fuller en Murdock zijn niet de eerste beroemde eigenaren van het huis. Het stond decennialang bekend als het verblijf van de Fredricks. In de jaren negentig genoten modeontwerper Mossimo Giannulli en zijn vrouw, Full House-actrice Lori Loughlin van het huis op een heuvel die vergezichten biedt op zowel Los Angeles als de oceaan.


Fuller, 58, is een van de meest succesvolle popmuziekproducenten ooit. Naast zijn werk voor de Spice Girls , heeft hij Carrie Underwood , Kelly Clarkson en talloze andere pop-acts begeleid . Naast de 150 versies van de ‘Idol’ -een show die over de hele wereld wordt uitgezonden, is hij ook de medebedenker van ‘So You Think You Can Dance.’

Fuller heeft ook huizen in Engeland, Frankrijk en Uruguay.

credit: Kaewnapa Chonrom