BINNENKIJKEN in het huis van €1.185.000 dat inzet is van de bittere scheiding tussen ‘Mr Candlelight’ JAN VAN VEEN en zijn LOEKI

0
Dit is de Hilversumse villa met zwembad en tennisbaan die de inzet is van het al tijden slepende, bittere, scheidingsgevecht tussen ‘Mr Candlelight’JAN VAN VEEN en zijn vrouw LOEKI. De villa staat te koop voor €1.185.000, maar wie van de voormalig geliefden dat geld opstrijkt moet de rechter nog beslissen…

Radiopresentator Jan van Veen (72) is vooral bekend van het programma Candlelight. Eerst bij zeezender Veronica, later bij Radio Noordzee, de AVRO en Sky Radio en nu nog iedere zondag tussen 22:00 uur en 24:00 op 100%NL. Daar draagt hij met zijn warme stem gedichten voor over gebroken of geheime liefdes, maar zelf maakte en maakt hij ook het nodige liefdesleed mee. Zo woont hij ondanks dat hij al sinds 2013 gescheiden is van Loeki nog steeds onder een dak met zijn ex-vrouw. Zij woont in de ene kant van de te koop staande villa, hij aan de andere kant. Maar praten doen ze de afgelopen vier jaar nog slechts middels advocaten.


In 2013 vertelde Loeki Jan dat ze met haar vriendin op vakantie naar Italië ging en dat er in de tussentijd post voor hem zou komen. Die kwam ook. In de bewuste brief meldde haar advocaat ze wilde scheiden.

De Hilversumse vrijstaande villa met drie woonlagen aan de bosrand heeft een woonoppervlakte van 220m2 en telt 12 kamers, waaronder 6 slaapkamers en 1 badkamer. Ook er is een zwembad van 12 bij 6 meter en een tennisbaan.


Jan van Veen kocht de villa in 1997 voor 450.604 euro. Maar later liet hij de villa op naam van Loekie zette. “Ik deed zaken en het was vroeger zo dat ze adviseerden dat als er wat fout zou gaan met mijn zaken, ze ons huis zouden kunnen pakken. Behalve als het op naam van mijn vrouw stond. Van dat advies ben ik nu de dupe, want het wordt nu tegen mij gebruikt”, vertelde hij begin 2016. Loeki meent namelijk recht te hebben op de volledige opbrengst van het pand. Of dat ook gaat lukken zal de rechter uitmaken, want Jan van Veen heeft een rechtszaak tegen zijn ex aangespannen. Maar omdat hij officieel geen (mede)eigenaar is lijkt het een verloren zaak. Van Veen zegt te kunnen aantonen dat hij altijd de hypotheek betaald heeft en dat ook nog altijd doet.

De villa verandert overigens ook regelmatig van prijs. In 2013 werd de villa te koop gezet voor €1.299.000. Een jaar later zakte de prijs naar €1.095.000 en weer later naar €999.999, maar recent is de vraagprijs weer verhoogd naar €1.185.000.