BINNENKIJKEN in het duurste huis van Nederland (bieden vanf 25 miljoen)! De eigenaar? Een Brabantse sokkenverkoper

0
Landgoed De Wielewaal bij Eindhoven is het duurste, te koop staande, huis van Nederland. Het huis, nu nog eigendom van een Brabantse sokkenverkoper, telt veertig kamers met een gigantische wijnkelder, groot zwembad, tennisbaan, sportschool, vijf bijgebouwen en een tuin van 142 hectare. De vraagprijs? Veel meer dan de 20 tot 25 miljoen euro die het tot nu toe duurste huis in Nederland heeft opgebracht.

Het landgoed werd beroemd door Frits Philips, de man die er van 1934 tot zijn dood in 2005 woonde. Het 142 hectare grote landgoed werd na zijn dood onderhands verkocht aan Marc Brouwers, oprichter van het sokkenconcern Bremtex.


Brouwers liet de villa vervolgens bijna helemaal slopen. Om het in dezelfde stijl, maar veel groter terug te bouwen. Brouwers verkoopt het nu omdat hij weer in wil gaan wonen in Oisterwijk waar hij ooit met zijn ondernemerscarrière begon.

Het landhuis heeft naast veertig kamers, acht badkamers, een complete sportschool, een wijnkelder van 750 vierkante meter, een garage met plek voor zes auto’s en een groot zwembad. Op het terrein staan ook nog vier gastenwoningen. Het complex heeft zijn eigen stroomvoorziening en de verlichting is met een app van elke plaats in de wereld te bedienen.


De vraagprijs? ‘Veel meer dan de 20 tot 25 miljoen euro die het tot nu toe duurste huis in Nederland heeft opgebracht’, volgens verkoopmakelaar Honders & Alting, die een speciale website liet bouwen om het landgoed (internationaal) aan de man te brengen. En een video die het bekijken meer dan waard is.