Binnenkijken in het 14 miljoen kostende Canadese ‘onderduikpaleis’ van Harry, Meghan en baby Archie

0
Foto's: Sotheby/RoyalSussex/Chonran Pictures
Terwijl prins Harry in Londen is achtergebleven voor de crisisvergadering van morgen, maandag, met grootmoeder de Queen, vader kroonprins Charles en broer prins William is Meghan Markle al weer in Canada bij baby Archie, die daar was achtergebleven bij een nanny in Mille Fleurs, het Canadese paleisje in Victoria, British Columbia, waar Harry en Meghan ook al de afgelopen zes weken verbleven.

Koningin Elizabeth Queen mag dan haar familie morgen bijeen roepen voor een crisisvergadering rond Harry en Meghan na hun drastische beslissing eerder deze week om zich terug te trekken als ‘senior royals’, hoofdrolspeelster Meghan zal daar niet bij zijn. Prins Harry en zijn echtgenote waren, zonder baby Archie die was achtergebleven bij een nanny, sinds afgelopen maandag in Londen na een zes weken durend verblijft in Canada. Meghan heeft nu opnieuw haar intrek genomen in Mille Fleurs, het huis in de buurt van Victoria, British Columbia, dat meer dan 100.000 euro per maand kost om te huren.


Prins Harry met baby Archie (Foto: sussexroyal)

Wie de eigenaar is van Mille Fleurs is onbekend. Het pand kwam in 2014 via Sotheby’s op de markt.
Een lokale makelaar die het in 2014 hielp verkopen zegt nu dat de koper een geheimhoudingsovereenkomst had geëist als onderdeel van de deal. Hij zei ook dat de koper noch Canadees noch Amerikaans was. Officieel is het pand gekocht door de Towner Bay Country Club. Alleen de namen van de directeuren van de club staan op de koopakte, maar die weigeren te vertellen namens wie zij handelden. De Russische oligarch Yuri Milner heeft ontkend dat hij, zoals geruchten wilden, de eigenaar is. Milner kwam in beeld als eigenaar omdat hij een vriend is van muziekproducent David Foster, getrouwd met Meghan’s schoolvriend Katharine McPhee.


Foster zegt dat zijn rijke Russische vriend Milner het huis ooit wel eens heeft gehuurd. “Ongeveer vijf of zes jaar geleden hielp ik mijn vriend Yuri om het huis voor korte tijd te huren. Ik weet niet meer of dat een week of een maand was, maar wat ik wel weet de eigenaar is niet Yuri. Dat is een andere kennis van mij, maar ik mag zijn naam niet bekendmaken.’

De makelaar die betrokken bij de verkoop van het Canadese landhuis heeft verkocht over de geheimzinnige eigenaar: “Ik heb er een verklaring moeten ondertekenen dat ik niet zal vertellen wie de eigenaar is. Ik zou mezelf in de problemen brengen als ik dat wel zou doen. Ik denk niet dat je het ooit zult ontdekken. Hij woont wel in Amerika en is niet beroemd. Ik heb sinds de aankoop geen contact meer gehad.” Dan: “Het is een prachtig pand, het is een van de mooiste op het eiland. Het heeft veel privacy. Ik weet dat de huidige eigenaar een flinke renovatie heeft uitgevoerd.”

De villa is anno 2020 omgeven door hoge hekken en het domein is niet toegankelijk voor vreemden. Daarmee is het een veilig onderduikadres voor de prins en zijn gezin. Aan plek dan ook geen gebrek in de tien slaap- en badkamers tellende villa met een oppervlakte van liefst 900 vierkante meter. Aan comfort ontbreekt het ook niet: zo is er binnenzwembad, een privéwellness, een bioscoop, en een bar en beschikt het over twee privéstranden aan het binnenmeer. Blikvanger in de woonkamer is een schouw uit een 17de-eeuws Frans kasteel. De grote ramen bieden een prachtig uitzicht over een binnenmeer. Op het domein staat ook nog een gastenverblijf/poolhouse.

Harry en Meghan hebben bieden band met Canada (Foto: sussexroyal)

Harry en Meghan hebben allebei een speciale band met Canada. Harry bracht er veel vakanties door met zijn moeder, wijlen prinses Diana. En Meghan woonde er toen ze in de advocatenreeks ‘Suits’ meespeelde. Nu Harry en Meghan hun rol binnen de monarchie willen herdefiniëren willen ze hun tijd verdelen tussen het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika. Vraag is echter als zijn in Engeland zijn gratis kunnen blijven wonen in Frogmore Cottage. Dat is hun verblijf in Windsor dat recent grondig gerenoveerd werd en waarvan uitlekte dat de Britse belastingbetaler een deel van die miljoenenrenovatie betaalde.