BINNENKIJKEN in een VLAAMS SPROOKJESKASTEEL dat u nu kunt kopen voor 25 MILJOEN en dat betekent een KORTING VAN 15 MILJOEN

0
Voor 25 miljoen euro bent u de nieuwe kasteelheer van het sprookjeskasteel van Olsene op een domein van 15 hectare in het Vlaamse Zulte niet ver van Gent. Compleet met brug over de slotgrach, een ondergrondse parking mét autolift, een binnen- en buitenzwembad, een thuisbioscoop, een top­beveiligingssysteem, een wijnkelder, een sauna, drie keukens en vijf slaapkamers. EVEN BINNENKIJKEN?

En die 25 miljoen is echt een koopje, want vier jaar geleden wilde de eigenaar, de West-Vlaamse ­industrieel Geert Pouleyn, het nog van de hand doen voor 40 miljoen euro. Hij kocht het pand in 2005, twee jaar na het overlijden van de 93-jarige Solange Piers de Raveschoot, de laatste telg van de adellijke familie die het kasteel in 1854 liet bouwen. Ze woonde er tot haar dood, maar had er al een tijd lang niets meer aan veranderd.


Pouleyn betaalde 7,5 miljoen euro voor het kasteeldomein en renoveerde het kasteel dat is gebouwd op de overblijfselen van een 15de-eeuwse burcht voor 1,3 miljoen euro.

Volgens de legende, zo valt te lezen in Vlaamse media, liep er een gang van die burcht over enkele honderden meter onder de grond, zodat de minnaressen van de toenmalige kasteelheer ongezien op bezoek konden komen.


Je bereikt het kasteel, gebouwd in 1854 door architect Louis Minard, via een oprijlaan van 850 meter die eindigt in een gewelfde brug, over de slotgracht. Het heeft een woonoppervlakte van 2.000 vierkante meter. Er zijn vijf slaapkamers met elk hun eigen dressing en badkamer. Er zijn drie keukens. Zwemmen kan zowel binnen als buiten. In de wellnessruimte is er ook een sauna.

Interesse? Het domein wordt verkocht door Engels & Volkers in Brugge.