BINNENKIJKEN – In dit huis zal Kiy, de baby van Victoria Koblenko en haar Lev, zijn eerste stapjes zetten

0
In dit huis zal Kiy, de baby van Victoria Koblenko en haar Lev, zijn eerste stapjes zetten, maar of Kiy lang zal wonen in het nieuwe appartement van het paar aan het Amsterdamse IJ is de vraag. Victoria en Lev overwegen namelijk ons land de rug toe te keren.


Victoria Koblenko (35) en Evgeniy Levchenko zijn de trotse ouders geworden van zoon Kiy. Het is het eerste kind voor het stel dat sinds dit jaar, na een knipperlichtrelatie, weer bij elkaar is. De hereniging werd gevierd met de aankoop van een appartement aan het IJ en nu met baby Kiy.

Levchenko kocht het appartement van 87 m2, voor €421.000 en betaalde het deels contant want er rust een hypotheek op van net geen drie ton.


Het van vloerverwarming voorziene appartement op de vierde verdieping heeft een slaap en badkamer en heeft vanuit woon-en slaapkamer uitzicht over het IJ. De luxe keuken heeft alle benodigde (inbouw)apparatuur om lekkere hapjes voor Kiy te maken. In de koopprijs inbegrepen een parkeerplaats onder het complex.

Vlak voor de bevalling zei Victoria Koblenko overigens dat het paar overweegt na de komst van de kleine met man Lev en kind uit ons land te vertrekken. “Als je als nieuwe Nederlander zegt dat er bepaalde dingen in Nederland beter zouden kunnen, als je überhaupt een mening hebt, word je gestraft. Je mag alleen maar tevreden zijn, en dankbaar. We zijn ons er niet van bewust hoe intolerant we hier zijn. Ik krijg daardoor het gevoel dat we op een kruitvat leven, dat ieder moment kan exploderen. Voor het eerst sinds ik hier ben, en dat is bijna 25 jaar, denk ik er serieus over om ergens anders te gaan wonen. Ik had nooit gedacht dat Lev dat een optie zou vinden, maar hij voelt het net zo.”