Pagina titel ...

BINNENKIJKEN – In deze Friese woonboerderij woont Arjen Lubach met zijn Martine en de kinderen die hij nooit wilde

0
Wie Arjen Lubach vijf jaar geleden zou hebben verteld dat hij nu op zijn veertigste twee kinderen zou hebben, had waarschijnlijk kunnen rekenen op de hoon van de tv-ster. Maar anno 2020 staat Lubach wel degelijk aan het hoofd van een heus gezin. Toen hij in 2015 verliefd werd op Martine kreeg hij niet alleen haar, maar ook haar twee kinderen.

Arjen Lubach houdt zijn privéleven liever privé, maar in zijn net verschenen boek Stoorzender geeft hij toch een inkijkje in zijn privéleven en vertelt zelfs dat inmiddels vader is van twee kinderen. ‘Het was nooit mijn plan,’ vertelt Arjen in zijn nieuwe boek Stoorzender. ‘Mijn toekomst lag kinderloos voor me, leeg en vol mogelijkheden om een volstrekt onverantwoord bestaan te kunnen leven, waardoor ik na mijn mogelijke vroegtijdige dood alleen een soort romantische rouw zou veroorzaken; een begrafenis met meerdere geliefden onder zware paraplu’s die allemaal zouden denken dat zij de belangrijkste waren geweest, het soort rouw dat weliswaar beklagenswaardig is, maar dat ook bijdraagt aan de voltooiing van het vroegtijdig gestopte leven.’

Maar het besluit om nimmer vader te worden strandde toen hij Martine tegen het lijf liep. ‘Mijn plan was: nooit van iets meer houden dan van mijzelf. ‘Want ik wist dat het krijgen van kinderen de snelste manier is om je latente narcisme te verdoven. Overigens heb ik dat onverantwoorde bestaan nooit geleefd, daar ben ik dan weer niet dapper genoeg voor, en dus bevind ik me nu strak op de middenweg, in een soort luwte; het zou kunnen dat die onverantwoorde storm ooit weer opsteekt, maar nu heb ik kinderen in mijn buurt, waardoor ik voorlopig niet weg kan waaien.’

En het vader zijn lijkt Lubach na die vijf jaar zelfs goed te bevallen. ‘Die kinderen zijn dan wel niet echt van mij, maar soms draag ik de verantwoordelijkheid en hoor ik mezelf dit soort gesprekjes voeren: ik heb honger, neem een banaan, ik heb geen zin in een banaan, dan heb je ook geen honger. Voor wie mij een beetje kent: ik snap dat het ongeloofwaardig over zal komen, maar ik ben in dit geval niet degene die honger heeft.’

Voor Arjen viel voor de charmes van Martine, die hij overigens ontmoette omdat zij als artdirector voor Zondag met Lubach werkte, had hij een relatie met huidig Zomergasten-presentatrice Janine Abbring. Maar dat liep dus spaak toen ze samen op vakantie in New York waren en het Rockenfeller Center bezochten. ‘De wolken trokken snel over, alsof de timelapse die bij deze scène hoorde zich realtime voltrok. Dat was het dan, zei ze. Ja. Het was gezellig, zei ik. Ze keek alsof dat wat ik zei precies de reden was waarom die relatie geen stand had gehouden.’

Nu Lubach gelukkig is met Martine en zijn twee kinderen is hij ook vaak in Friesland te vinden waar hij drie jaar geleden een woonboerderij kocht voor een half miljoen euro. De afgelegen, slechts via een zandpad bereikbare, woonboerderij van Arjen Lubach staat in een klein Fries dorpje op een perceel van 10.000 vierkante meter.


Het woonoppervlak van de in 1993 gebouwde boerderij is met 145 vierkante meter aanzienlijk kleiner. Er zijn wel zes kamers waarvan drie slaapkamers en een badkamer. De begane grond heeft vloerverwarming en s geheel voorzien plavuizen. Op het erf staat een blokhut die kan dienen als gastenverblijf. Ook is er een klein zwembad bij de boerderij.

Lubach heeft overigens ook nog een huurappartement in Amsterdam

Deals geselecteerd uit het aanbod van: Vakantiediscounter - Tui - D-Reizen - Corendon - Sunweb - Prijsvrij - Suntip - Stip Reizen & Cruises Share.

Comments are closed.

");pageTracker._trackPageview();