BINNENKIJKEN in de watervilla van CANDY DULFER van 1.2 miljoen die zij dankzij een hit kon kopen

0
Precies twee weken stond de luxe watervilla van saxofoniste Candy Dulfer in het Amsterdamse IJburg in de verkoop toen er een koper opdaagde die er 1.2 miljoen voor wilde geven. Precies het bedrag dat Candy zelf er in 2010 ook voor betaalde. Dat geld kon ze acht jaar geleden op tafel leggen dankzij de ínstrumentale hit ‘Lily was here, die die ze samen met David Stewart van Eurythmics scoorde in 1989. “Toen het nummer al overal nummer 1 was, zei hij dat we alle royalty’s zouden delen”, zegt ze. “Ik ben hem voor eeuwig dankbaar.”

De watervilla werd in 2010 gebouwd door een team van de bekende architect Piet Boon en is terug te zien in de villa met een woonoppervlakte van 252 vierkante meter verdeeld over drie woonlagen. In totaal zijn er zeven kamers, waaronder vijf slaapkamers en twee badkamers. Ook is er een grote garage met elektrische schuifdeur. De keuken is luxe en voorzien van alle denkbare inbouwapparatuur. Leuk detail: in het midden van de watervilla is nog een mooie, ruime, leuke patio. Bij de aan het water gelegen villa hoort een aanlegsteiger voor twee boren.


De eerste verdieping van wat nu bijna Candy Dulers oude woning is, is volledig door glas omringt is, en doormiddel van schuifpuien aan alle kanten open gezet kan worden. Het is de echte eyecatcher van het huis. Wie in deze ruimte staat kijkt over het water, het Diemerpark en de ondergelegen patio en woonkamer. In deze ruimte bevinden zich ook custom made inbouwkasten vervaardigd door Piet Boon architecten.

IJburg, waar Candy’s watervilla ligt, is duidelijk in opkomst en biedt een jachthaven met vele restaurants aan het water, nieuwe trendy cafés, een filmhuis en theater, diverse activiteiten op het gebied van sporten, kunst en theater, een watersportvereniging en artistieke Amsterdamse winkeltjes.


Candy Dulfer bracht vorig haar biografie Sax, Candy & rock-‘n-roll” uit. Een deel van die biografie gaat over haar jarenlange samenwerking met wijlen Prince. “Hij heeft veel voor mij betekend en ik ook wel voor hem. We hadden een grappige relatie. Ik ben erg Amsterdams, we pikken nooit wat en hebben overal wat op aan te merken. Muzikaal kwamen we overeen, maar ik was het heel vaak oneens met andere dingen. Ik kon hem veel zeggen. Achteraf denk ik wel eens dat ik erg eigenwijs was, maar dat vond hij leuk.”

“De laatste jaren van zijn leven was ik boos op hem. We hielden van elkaar, maar ik ben snel in mijn eer gekrenkt. Plots had hij me opeens voor een hele tournee afgezegd. Ik ben toen lang koppig geweest. Daarvan heb ik nu spijt want ik hoorde nadien dat hij gek op me was.”

Geld houdt Candy niet over aan de verkoop. Niet alleen omdat de watervilla wordt verkocht voor 1.2 miljoen euro, de prijs waarvoor Candy ook kocht, maar ook omdat er volgens de website bekendeburen.nl in 2010 een hypotheek van 1.2 miljoen op werd gevestigd.

Share.