BINNENKIJKEN bij MAZZELAAR JOHAN DERKSEN die binnen een week zijn overbodige BOERDERIJ MET ZWEMBAD wist te slijten

0
Johan Derksen heeft mazzel gehad. Hij zat in zijn maag met een door hem voor €450.000 gekocht boerderij met zwembad in het Drentse Grolloo. Maar binnen een week nadat hij het overbodige ‘pandje’ te koop zette is het al verkocht. EVEN BINNENKIJKEN in de boerderij die Derksen kocht, maar waarvan hij al snel spijt kreeg?

In 2017 Kocht Johan Derksen een grote boerderij met binnenzwembad in blueshoofdstad Grolloo, maar niet veel later kwam zijn droomhuis in het Drentse dorp te koop. Dus kocht Derksen die en dacht hij door 10% van de koopsom aan de eigenaar van de eerste woning die koop te kunnen ontbinden. Helaas daar ging de verkoper niet mee akkoord en dus moet Derksen nu zelf maar van het huis zien af te komen. Hij wilde er graag €450.000 voor hebben. En dar bedrag kreeg hij ook binnen een week.


“Mijn vrouw en ik waren eigenlijk verliefd op één specifiek huisje in Grolloo, die tegenover het kerkje”, vertelde Derksen aan het Dagblad van het Noorden. “Dat huis stond nooit te koop, totdat mijn vrouw zag dat er een open dag was.” Op dat moment waren Derksen en zijn vrouw net veertien dagen eigenaar van de boerderij met zwembad die zij hadden gekocht voor €450.000.

De woning, foto’s boven, beschikt over een mooie lichte woonkamer en ruime woonkeuken, een slaapkamer en een zeer complete moderne badkamer met sauna op de begane grond, 3 slaapkamers, badkamer en fitness ruimte op de 1e verdieping en een binnenzwembad in aanbouw. Beroepsmopperaar Derksen had al laten weten het binnenzwembad te willen dichtgooien met beton. “Dat vind ik nou zo’n luxe, ik ben helemaal niet zo chic. En ik ben ook helemaal niet zo’n enthousiaste zwemmer trouwens. Ik gebruik die ruimte liever voor andere dingen. Mijn cd-verzameling bijvoorbeeld. Ik moet er zo’n 30.000 kwijt.”


Maar het probleem van het binnenzwembad loste zichzelf op toen Derksen helemaal van de woning afzag. Hij dacht toen nog door €45.000, 10 procent van de koopsom, aan de eigenaar te betalen van de koop af te kunnen. “Tja, ik gooi ook niet graag geld weg hoor. Maar dat andere huis vinden we gewoon nog leuker.” Waarom? “Sfeer. We hebben sfeer gekocht. Ik kan het niet echt beschrijven. Maar we voelen ons daar meteen thuis. Het huis was van een kunstenares,” vertelde hij tegen de regionale krant. Maar helaas ging de verkoper niet akkoord met de afkoopsom en moest Derksen het huis afnemen.

1 juni kregen Derksen en zijn vrouw overigens de sleutel van hun droomhuis dat nu fors verbouwd wordt. Derksen schat dat die ingrijpende verbouwing driekwart jaar in beslag zal nemen.

Derksens weekendhuisje in Grolloo

Derksen kan voorlopig nog in zijn dubbele woning in Oudewater blijven wonen. De dubbele monumentale stadswoning (foto’s onder) stond te koop voor 595.000 euro en is inmiddels verkocht, maar de overdracht staat pas voor 1 oktober gepland.

En ook dan is er nog geen woonprobleem voor het echtpaar Derksen, want het heeft ook nog in Grolloo een weekendhuisje tegenover de oude stamkroeg van Cuby and the Blizzards, de band waar Derksen hij ooit manager van was. Als zijn nieuw woning over een klein jaar verbouwd is gaan het weekendhuisje in de verkoop. .