BINNENKIJKEN – Henk Krol zet zijn Eindhovense huis, met inpandige kroeg, te koop voor miljoen en begint bed and breakfast in Spanje

0

Henk Krol heeft zijn villa in Eindhoven te koop gezet voor 995.000 euro opbrengen. De voormalig politicus wil na zijn mislukte bed and breakfast-avontuur in Best nu een B&B openen in het Spaanse Andalusië.

“Het leven in Spanje is heerlijk”, zegt hij tegen Omroep Brabant. “Ik ben er de laatste tijd veel. Ik ben nu druk in onderhandeling over de koop van het pand voor de bed and breakfast. Vorige maand ben ik er zelfs verbrand, zo warm is het er. En dat in januari.”


Niet alleen het goede Spaanse leven vindt Krol aantrekkelijk, maar hij wil ook zijn eerdere, mislukte, B&B-avontuur in Best vergeten. Krol was er geen eigenaar, maar huurde het pand. Hij stopte omdat er volgens hem sprake was van prostitutie op momenten dat hij er niet was. “Dat gaat nu niet gebeuren, ik word nu zelf eigenaar, samen met mijn partner. Ik ga niet meer samenwerken. () Ik vond het contact met de gasten zo ontzettend leuk. Het is hard werken, je bent 24 uur per dag bezig, maar ik mis het wel. Ik open geen nieuwe B&B om centen te vangen. Ik ben gepensioneerd. Maar als ik niets ga doen, kun je net zo goed een kist bestellen. Dan is het voorbij. Ik wil bezig blijven.”

Krol koopt ook nog een een appartement in Eindhoven kopen. “Ik verlaat Brabant niet helemaal. Ik ben hier geboren, hier klopt mijn hart. Ik beloof je: als alles in Spanje doorgaat en af is, hijsen we daar ook de rood-wit geblokte vlag,” zegt hij tegen Omroep Brabant.


De te koop staande villa heeft Krol niet alleen samen met zijn partner gemoderniseerd, maar heeft ook  een bruine kroeg. “Dat inpandige café is het enige dat we zo gelaten hebben en door de vorige eigenaar gemaakt is. Dat was een grote Eindhovense kroegbaas en die hield van die Amsterdamse kroegstijl.”

Krol is een vaste gast bij het tv-programma VI Vandaag van Johan Derksen en Wilfred Genee. Dat blijft hij doen. “Wat is afstand nou tegenwoordig? Ik vlieg in een paar uurtjes van Spanje naar Eindhoven, pak daar de auto en rijd naar de studio en ga de volgende dag terug.”