KONINKLIJK BINNENKIJKEN – Prins Pieter Christiaan krijgt 59.000 MINDER voor zijn Noordwijkse villa dan hij wilde, maar maakt bijna HALF MILJOEN winst

0
De Noordwijkse villa van Prins Pieter-Christiaan is na een half jaar in de verkoop verkocht, maar wel voor 59.000 euro minder dan de prins in gedachten had. De verkoopprijs is ‘slechts’ 1,44 miljoen euro. Desondanks maakt Pieter-Christiaan een leuk winstje van bijna een half miljoen!

In navolging van zijn broer Bernhard de pandjesprins lijkt nu ook prins Pieter-Christiaan aan de vastgoedmiljoenen te willen ruiken. De derde zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven kocht in 2007 met zijn vrouw Anita een vrijstaande droomvilla in Noordwijk met dubbele garage en parkeergelegenheid voor meerdere auto’s. Dat DERDE HUIS van de prins zette hij begin dit jaar te koop voor 1.499.000 euro, maar dat bleek te hoog gegrepen. Uiteindelijk ging de prins akkoord met een bod van 1,44 miljoen euro. 59.000 euro minder dan gehoopt.


Buiten dit nu verkochte stulpje in Noordwijk bezit de prins ook nog een woonboerderij in Wassenaar en woont hij sinds de herfst van 2016,  met prinses Anita en hun twee kinderen: Emma (2006) en Pieter (2008),  in een villa in Wassenaar waarvoor hij 1.8 miljoen euro cash betaalde.

Die Wassenaarse villa is ruim bemeten met een woonoppervlakte van  430 vierkante meter en telt zes slaapkamers en vier badkamers. In de door een landschapsarchitect aangelegde tuin o.a. een jacuzzi. In het huis is er ook sauna.


De villa in Wassenaar waar Pieter Christiaan sinds eind 2016 woont. (Beeld: Funda)

In 2016 trok het gezin in de Wassenaarse villa, waarna de villa in Noordwijk, die nu verkocht is, leeg kwam te staan. Twee jaar later verhuurde prins zijn villa voor 4000 euro per maand, maar toen dat huurcontract afliep wilde Pieter Christiaan van het huis af.

Ondanks de verkoopsprijs van 1.44 miljoen euro maakt de prins toch een financiële klapper, want de hypotheek is ‘slechts’ een miljoen euro. Dit koninklijke optrekje heeft, verdeeld over twee woonlagen, een woonoppervlakte van 215 vierkante meter en telt in totaal vijf kamers,

De woonkamer heeft een open haard en openslaande deuren naar het terras en de tuin. Ook is er een gastenverblijf met slaapkamer, keuken en badkamer. De garage heeft plek voor twee auto’s.