BINNENKIJKEN – Estelle Cruijff wint rechtszaak van ‘vriend’ en mag in DIT APPARTEMENT van 1.2 miljoen blijven wonen

0
Estelle Cruijff (42) heeft de rechtszaak tegen haar voormalig vriend, de zakenman Jacques Parson, gewonnen. Dat betekent dat ze hem geen 160.000 terug hoeft terug te betalen en dat ze in haar appartement aan het Vondelpark kan blijven wonen.

Parson claimde dat Estelle een betalingsachterstand van 160.000 euro bij hem had nadat hij haar in 2017  1,2 miljoen euro leende die Estelle gebruikte om het appartement van diezelfde zakenman te kopen. Hij legde ook beslag op het appartement. De twee hadden toen nog een vriendschappelijke relatie en afgesproken werd dat Estelle maandelijks zo’n 6000 euro zou aflossen.


Dat kon ze echter niet ophoesten en ze leefde twee jaar lang van een toelage van haar vriend Parson. Op papier  werden geen concrete afspraken gemaakt over wanneer Estelle zou beginnen met aflossen van haar schuld van 1.2 miljoen euro.

Volgens Estelle werd mondeling overeengekomen dat het om een schenking ging en dat ze Pierson  maandelijks een bedrag zou overmaken. Volgens Parson was er echter geen sprake van een schenking, maar de rechtbank stelde Cruijff donderdag in het gelijk. Volgens de rechter is vanwege de mondelinge afspraken geen sprake van een betalingsachterstand. Ze moet vanaf nu wel maandelijks het afgesproken bedrag van 6000 euro blijven afbetalen.


Parson moet nu onder dreiging van een dwangsom binnen 10 dagen het beslag op Estelle’s appartement opheffen. De advocaat van Estelle laat aan Shownieuws weten blij te zijn met de uitspraak. “We zijn op alle fronten in het gelijk gesteld. We zijn er heel blij mee. Het is hiermee duidelijk dat mevrouw geen wanbetaler is.”

De woning in Amsterdam is niet het enige pand dat Cruijff van Parson kocht: ook haar huis op Ibiza zou via een zelfde constructie van de zakenman zijn gekocht.

Het driekamerappartement, met luxe keuken, heeft een woonoppervlakte van 92 vierkante meter. De woonkamer heeft een plafondhoogte van meer dan 3 meter en heeft openslaande deuren naar een frans balkon met weids zicht over het Vondelpark. Aan de achterzijde zijn twee courante slaapkamers met beide een toegangsdeur naar het brede balkon op het zuiden. De badkamer is voorzien van een ligbad, douche, tweede toilet en dubbele wastafel.