BINNENKIJKEN: Deze villa van 25 miljoen wordt het nieuwe optrekje van Harry en Meghan in Canada

0
Een prachtige villa in West-Vancouver, omringd door water en met zicht op de stad wordt het nieuwe onderkomen van Harry en Meghan in Canada. EVEN BINNENKIJKEN NU HET NOG KAN? 

De Britse pers weet zeker dat dit huis, met zes slaapkamers en vijf badkamers het nieuwe onderkomen van Harry en Meghan wordt. In totaal zijn er vier verdiepingen, met panoramische ramen die zich rondom elke kamer wikkelen. De privacy van de bewoners is gegarandeerd door automatisch openende poorten. Een omheining sluit het terrein af voor pottenkijkers. En ook hoge heggen in de tuin maken binnenkijken onmogelijk vanaf de straat.


Het lijkt ook een perfecte plek om baby Archie te laten opgroeien. De grote tuin leidt naar de zee. Kitsilano, de buurt waarin het huis ligt, is één van de meest begeerde buurten in Vancouver. Het strand is een echte hotspot. De villa kost, omgerekend, 25 miljoen euro .

De villa verschilt qua stijl wel dag en nacht met het klassieke Frogmore Cottage in Westminster, die Harry en Meghan recent nog lieten renoveren met 2,8 miljoen aan belastinggeld. Geld dat zij terugbetalen nu zij hun officiële werkzaamheden voor de Britse koninklijke familie beindigen. Ook zullen ze hun titels Koninklijke Hoogheid niet meer gebruiken.


Buckingham Palace zegt dat de twee hun aanspreektitel behouden en dat Harry prins blijft. Dit geeft hun de mogelijkheid om terug te keren in een actieve koninklijke rol, mochten ze zich ooit bedenken.

“Ze zullen geen publieke middelen meer ontvangen voor koninklijke plichten”, zegt het paleis van de koningin in een verklaring. Met andere woorden: Harry en Meghan kunnen geen aanspraak meer maken op het geld waar ze als lid van het Koninklijk Huis recht op hadden. Ze blijven wel hertog en hertogin van Sussex. De nieuwe afspraken worden volgens de BBC dit voorjaar van kracht.

Koningin Elizabeth hoopt dat haar kleinzoon en zijn vrouw door de gisteren bereikte overeenkomst “een gelukkig en vreedzaam nieuw leven” kunnen opbouwen. Ze zegt verder in het bijzonder trots te zijn op Meghan “die zo snel onderdeel is geworden van de familie”.

Harry en Meghan kondigden twee weken geleden onverwacht aan dat ze een minder vooraanstaande positie binnen de koninklijke familie willen om een ander leven te kunnen leiden. Ze willen hun tijd verdelen tussen Noord-Amerika en Groot-Brittannië, en zelf in hun onderhoud voorzien. Het stel heeft een nieuwe website, sussexroyal.com, waarop ze over hun doen en laten zullen berichten.