BINNENKIJKEN – Buitenverblijf Charles te koop voor 5.6 miljoen op voorwaarde dat prins altijd bij u mag komen vissen

0
(Beeld Knight Frank/CP)
Het buitenverblijf Brimptsmead van prins Charles in Zuid-Wales is te koop voor te koop voor 5.6 miljoen. Voor u een bod doet: er is wel een bijzondere voorwaarde, want prins Charles mag altijd bij u komen vissen.

‘Brimptsmead’, de naam van het buitenverblijf, is een edwardiaans huis met zes slaapkamers gelegen op een grote mooie grond”, prijst  vastgoedkantoor Knight Frank de residentie aan . “Het verblijf omvat meerdere paardenweides, bossen en een oever aan de Dart-rivier met mogelijkheid om te vissen.”


En van die mogelijkheid om te vissen wil prins Charles graag gebruik van blijven maken. De nieuwe eigenaar moeten altijd toegang geven aan prins Charles als hij op het landgoed zijn hengel wil uitgooien. De huidige eigenaar kocht het verblijf van prins Charles 27 jaar geleden en ging akkoord met de clausule in het contract “de prins altijd het recht behoudt om te komen vissen op de oever zolang hij het 24 uur voordien meldt”. NU de eigenaar het huis te koop heeft gezet blijft die visclausule ook voor de koper gelden.

Charles kan die eis om te vissen stellen omdat hij nog steeds eigenaar is van de grond van het ‘Dartmoor National Park’ dat gelegen is rondom de residentie.