BINNENKIJKEN bij woedende acteur JOH VAN EERD die gedwongen door coronacrisis zijn Amsterdams appartement verkoopt voor net geen miljoen

0
Foto's Funda/SemMakelaars/ChonranPictures
Woedend en met bloedend hart heeft Jon van Eerd zijn Amsterdams grachtenpand voor €985.000 in de verkoop gezet. Die verkoop is een rechtstreeks gevolg van de coronacrisis. De acteur en zijn man Ton Fiere zetten hun leven nu noodgedwongen verder in Frankrijk voort.

Joh van Eerd (59) schitterde als acteur in onder meer in Flodder in Amerika!, de tv-serie Flodder, Baantjer, André van Duins Comedy Club en Meiden van De Wit, maar de coronacrisis heeft zijn bedrijf Pretpakhuis, een enorme schadepost opgeleverd. “Maar begrijp me goed… Ik heb al mijn medewerkers keurig kunnen betalen en er zijn geen schulden. Maar ik ga voorlopig ook geen nieuwe investering van bijvoorbeeld 900.000 euro doen voor een nieuwe voorstelling, met het risico dat er een tweede coronagolf uitbreekt!,” zegt hij vandaag tegen de Telegraaf.


Aix-en-Provence is de nieuwe woonplaats van Jon van Eerd en man Ton (58). De acteur ziet het hier niet meer zitten en vertrekt naar de Côte d’Azur waar ze al jaren een huis hebben. In Aix-en-Provence vierden ze tot nu toe altijd hun vakanties, maar nu ze hebben besloten het huis in Amsterdam noodgedwongen te verkopen wordt het hun vaste woonadres.

Boos op Den Haag


Dat Van Eerd zijn Amsterdams grachtenappartement nu moet verkopen neemt hij politiek Den Haag kwalijk. “Dat ik tonnen verloren heb omdat ik halverwege het seizoen plotseling moest stoppen met mijn voorstelling Herrie in de keuken, kan kennelijk niemand iets in politiek Den Haag schelen. Ja, je kan een dure lening krijgen. Maar een steunpakket voor vrije producenten is er nog steeds niet. Het is werkelijk onbegrijpelijk. En zie je mij al voor dertig mensen optreden? Staan er meer mensen op het toneel dan in de zaal! Vandaar dat ik uit dit land vertrek om op een afstand te gaan bekijken wat er gaat gebeuren!”

Het stijlvolle 3-kamer appartement van 108 m2 met een eigen plek in de parkeergarage.appartement van Jon van Eerd kent een hoogwaardige afwerking waarbij gebruik is gemaakt van hoogwaardig sanitair, ligbad en regendouches. De badkamers zijn voorzien van vloerverwarming en luxe vloer- en wandtegels, de woning beschikt over een video-intercom en een Maretti lichtsysteem. Alle wanden en plafonds zijn glad gestuukt en geschilderd waarbij de monumentale balkenplafonds zijn behouden. Door de gehele woning ligt een parket vloer. De vraagprijs is €985.000.

Gedesinteresseerd? Klik!