BINNENKIJKEN bij wielerlegende GREG LEMOND die zijn 16 HECTARE grote LANDGOED te koop zet voor 5 MILJOEN

0
Op de dag dat de Tour de France begint heeft Greg Lemond zijn 16 hectare tellende landgoed in Medina, Minnesota, te koop gezet voor net onder de vijf miljoen dollar. De wielerlegende zou naar Australië willen verhuizen waar hij 44 miljoen dollar krijgt voor het ontwikkelen van nieuwe fietsen. EVEN BINNENKIJKEN BIJ DE DRIEVOUDIG TOURWINNAAR?

Het in Georgische stijl opgetrokken herenhuis werd in 1988 ontworpen door architect Ken Durr. Het beschikt over zes slaapkamers en zeven badkamers.


De 55-jarige Lemond, die drie keer de Tour de France won, heeft het huis in de afgelopen jaren verschillende keren onder handen laten nemen. Zo heeft de keuken nu een 3 meter hoog plafond. Het kookeiland is van Carrara marmer.

Over vloeren gesproken: veel Italiaans marmer afgewisseld met eiken. Vijf open haarden moeten de Minnesota winters draaglijk maken.


Vervelen hoefde Lemond zich in zijn eigen huis. Er is een biljart en een film en gokkamer met eigen bar.
Buiten uitgestrekte grasvelden, een tennisbaan, en talloze wandelpaden.

LeMond en zijn vrouw, Kathy verhuisden naar Minnesota in de vroege jaren ’90 om hun kinderen buiten het licht van de schijnwerpers te laten opgroeien.

Dat Lemond zijn landgoed nu voor $4,985,000 verkoopt lijkt alles te maken te hebben met het ondertekenen van een contract met de Australische Deakin University. Die geeft Lemond $44 miljoen voor het ontwikkelen en produceren van carbon fiber fietsen. Het lijkt er dus op dat Lemond naar Australië vertrekt.