BINNENKIJKEN bij weerman PIET PAULUSMA die nu uitzicht heeft over 3 Elfstedenbruggen

0
BINNENKIJKEN bij weerman PIET PAULUSMA die ondanks het feit dat hij nu een heel grote weerkamer thuis in Harlingen heeft met uitzicht over drie bruggen aan de Elfstedenroute, maar desondanks niet weet of de toch der tochten ooit nog verreden wordt.

De carrière van Piet Paulusma (59) begon met laatste Elfstedentocht tot nu toe. “In de winter van 1995-1996 werd ik adviseur van het Elfstedenbestuur. Als enige weerman voorspelde ik toen matige tot stevige vorst, de collega’s zagen dooi aankomen. Dat viel op, vooral omdat ik gelijk kreeg. Daardoor ben ik landelijk doorgebroken en bij SBS6 terechtgekomen, dus dat zie ik als een echt geluksmoment,” vertelt hij deze week in de papieren editie van Margriet.


Piets oude huis in het Friese plaatsje Herbaijum

Dus vierde Piet Paulusma in 2016 zijn twintigjarig jubileum als weerman bij SBS6. Zijn weerpraatjes bereidt hij tegenwoordig voor vanuit een statig pand in Harlingen. “Mijn vorige weerkamer was in de garage van mijn huis. Het was er klein en donker, maar ik had het er naar mijn zin. Toen ik mijn huis verkocht, moest ik op zoek naar iets anders en vond ik een markant pand in Harlingen. Eerst dacht ik: is het niet veel te groot? Maar ik vind die ruimte nu heerlijk en heb uitzicht over drie bruggen aan de Elfstedenroute; dat kan natuurlijk niet beter!”


De voormalige burgemeesterswoning is een beschermd stadsgezicht. Paulusma kocht de villa voor €325.000. Het pand heeft woonoppervlakte van 200 vierkante meter. Er zijn maar liefst 11 kamers. En dat is dus ruim genoeg voor de alleenwonende Paulusma, die in 2003 scheidde van zijn Joke, de moeder van zijn drie dochters met wie hij nog altijd een goed contact heeft. “We zijn lang gelukkig met elkaar geweest en ik ben blij dat ons gezinsleven voortduurt. We zijn niet zo lang geleden nog met onze kinderen en kleinkinderen een weekje op vakantie geweest.”

In zijn oude woonplaats, het Friese plaatsje Herbaijum, komt Piet nog met regelmaat. Zijn dochter Boukje runt daar namelijk het Oant Moarn Café.