BINNENKIJKEN bij VIRGIL VAN DIJK, de man van 85 miljoen, die voor net geen twee miljoen Amsterdamse grachtenpand koop

0
Virgil van Dijk mag dan bij Liverpool de sterren van de hemel verdedigen op termijn zal hij terugkeren naar Nederland. Dus heeft de man waarvoor zijn club nu ruim een jaar geleden 85 miljoen aan Southampton betaalde, maar alvast voor net geen twee miljoen een leuk grachtenpandje in Amsterdam gekocht. Ook handig als slaapplek bij familiebezoek. EVEN BINNENKIJKEN?

De speler van Liverpool en huidig aanvoerder van het Nederlands Elftal, Virgil van Dijk (27), is sinds kort de trotse eigenaar van een grachtenpand in Amsterdam. Van Dijk betaalde van 1.925.000 euro en liet er een hypotheek op vestigen van meer dan 1,5 miljoen euro.


Het moderne, twee verdiepingen tellende loft heeft een eigen, 135 m2 grote, tuin gelegen en is gevestigd in een statig 18e eeuws rijksmonumentaal grachtenpand gelegen op een prachtige, centrale maar toch rustige locatie in de gezellige Jordaan.

Het grachtenpand heeft een woonoppervlakte van 173 vierkante meter en beschikt over zeven kamers, waarvan vier slaapkamers. Er zijn twee badkamers. Dit alles is verdeeld over twee woonlagen. Bijzonder zijn de vier meter hoge ramen in de woonkamer. In het souterrain een TV kamer en de tweede badkamer.


Virgil van Dijk ruim een jaar geleden door zijn transfer van net geen 85 miljoen euro van Southampton naar Liverpool de duurste verdediger ter wereld. aller tijden. Een recordbedrag waarvoer Virgil, zo vertelde hij recent aan het AD zegt niet bezig te zijn geweest.

“Het doet me eerlijk gezegd weinig, zo’n bedrag. Ik kan er ook vrij weinig mee. Het is hooguit iets waar mensen over zullen beginnen als je een keer een mindere wedstrijd speelt. Maar dat bedrag… Ik weet dat het zo werkt in het voetbal”, blikte hij terug. Met Liverpool haalde Van Dijk inmiddels de finale van de Champions League.

Bij Oranje speelt Van Dijk speelt naast Matthijs de Ligt in het centrum van de verdediging, Hij noemt De Ligt ‘heel goede verdediger’, die ‘weet wat hij wil’, maar hij denkt niet dat er een clubis die meer dan 85 miljoen euro voor de Ajacied gaat betalen blijkens zijn antwoord op de vraag hoeveel hij zou betalen voor De Ligt. “Nou, minder dan dat er voor mij is neergelegd, hahaha. Maar Ajax zit in een luxueuze positie. We zullen zien.”

Share.