BINNENKIJKEN bij TAYLOR SWIFT die ruzie maakt met haar makelaar over de commissie van dit 14.5 miljoen kostende townhouse

0
Als het aan een makelaar van vastgoedbedrijf Douglas Elliman ligt gaat zangeres Taylor Swift hem nog 800.000 euro overmaken. Dat zou de commissie zijn voor de aankoop van haar 14.5 miljoen kostende New Yorkse townhouse in de wijk Tribeca. Vooralsnog zou Swift weigeren die rekening te betalen. Dan maar eert even binnenkijken bij Taylor

Taylor kocht het huis in oktober voor 14,5 miljoen euro waarbij, zo zegt de makelaar, haar managementbedrijf Firefly hem gepasseerd heeft bij het sluiten van de deal Volgens de makelaar stelde hij Swift voor aan de eigenaar van het pand, toen het nog niet in de verkoop was. Ook zou haar rondgeleid hebben en gaf hij haar bouwtekeningen.


Het huis heeft een pikant verleden, want tot Taylor Swift het kocht werd het bewoond door Dominique Strauss-Kahn, voormalig directeur-generaal van het Internationaal Monetair Fonds IMF. Hij ging er wonen nadat hij in 2011 werd beschuldigd van aanranding van een kamermeisje.

Swift telde 18 miljoen dollar neer voor het pand in de ‘sterrenwijk’ Tribeca op Manhattan. Het compleet gerenoveerde huis met vier verdiepingen heeft een oppervlakte van bijna 500 vierkante meter en telt vijf badkamers. In het gebouw ook een sauna en een fitnessruimte.


Swift spendeerde de afgelopen jaren al tientallen miljoenen aan de aankoop van panden. Zo bezit de zangeres ook al een penthouse in het naastgelegen pand, maar kocht zij dit pand omdat er een privégarage bij het nieuwe huis hoort.