Pagina titel ...
dinsdag, mei 26
BINNENKIJKEN bij ROB HOUWER, de man die met TURKS FRUIT zijn fortuin vergaarde en nu zijn huis met een KORTING te koop zet voor €2.395.000

0

LIKE op Facebook en lees wat er gebeurt achter de voordeur van Bekend Nederland!

Neerlands filmproducent Rob Houwer is de man achter Turks Fruit, dankzij de expliciete scènes tussen Monique van der Ven en Rutger Hauer de succesvolste Nederlandse bioscoopfilm aller tijden. De rolprent naar het boek van Jan Wolkers is met ruim 3,3 miljoen bezoekers de succesvolste Nederlandse bioscoopfilm aller tijden. De verfilming van het boek van Jan Wolkers stond aan de basis van het fortuin van Rob Houwer. En dat fortuin is niet mis. Zo zette hij zijn landhuis in Blaricum te koop voor €2.475.000, maar geeft hij nu, om de verkoop te bevorderen, korting! Eerst even binnenkijken in het huis en tegelijkertijd de trailer van Turks Fruit zien?

(Lees verder na de advertentie)

Zijn Soldaat van Oranje uit 1977 wordt door veel kenners beschouwd als de beste Nederlandse film ooit gemaakt. Het epos over een groep Leidse studenten die na de Duitse inval in het verzet gaan, betekende de springplank voor Verhoeven en hoofdrolspelers Rutger Hauer en Jeroen Krabbé naar Hollywood.

De filmproducent kondigde in 2013 aan alsnog het langverwachte vervolg op de klassieker Soldaat van Oranje te gaan draaien. De film zou zich, net als het origineel baseren op de memoires van Engelandvaarder Erik Hazelhoff Roelfzema, maar zich richten op de periode na de Tweede Wereldoorlog, en de Molukse kwestie in het bijzonder. Het beoogde budget van het project was 12,5 miljoen euro. Dat geld kwam er niet en het project ging in de ijskast.

In 2006 zou Rob Houwer, volgens Vrij Nederland, 1 miljoen euro hebben overgehouden aan het niet produceren van Soldaat van Oranje 2. De opvolger van Houwers hit Soldaat van Oranje uit 1977 had in 2002 uit moeten komen, maar kwam in de praktijk nooit tot stand. Particuliere beleggers zouden daarbij gedupeerd zijn. Houwer werd echter door de rechtbank in Amsterdam op alle punten in het gelijk gesteld en ontving een forse schadevergoeding van de maatschappij die de financiering moest regelen.

De 78-jarige Houwer kocht zijn hypotheekvrije ‘Eden Lodge’ tien jaar geleden. Het romantische landhuis is recent geheel gerenoveerd en optimaal uitgebreid onder begeleiding van architect Menno Ongering.

Er is een woonoppervlakte van 410 m2 met tien kamers (waarvan vijf slaapkamers) en vier badkamers en ook een sauna. Er is een privélaantje met toegang tot Gooische natuurgebied ‘Mauvezand’ en ook een verwarmd riant zwembad met Jetstream. Natuurlijk is er ook een privébioscoop. De tuinen zijn voorzien van uitgebreide beregeningsinstallatie en er is ook een eigen bron voor kosteloos water. Nu Houwer korting geeft, kunt u zijn optrekje kopen voor €2.395.000.

Kopen? Dit is de makelaa

 

Leuk verhaal gelezen? Waardeer het!

De redactie van HollywoodHuizen tikte met veel plezier het verhaal dat u net gelezen heeft. Maar hoe wordt die redactie eigenlijk betaalt nu u gratis leest. Simpel: uit de opbrengst van de advertenties op deze pagina, maar helaas brengen die advertenties pas wat op als u er op klikt. En dat doet slechts 0,2% van de lezers, dus 2 op de duizend. U begrijpt het? Mogen we u daarom een vrijwillige bijdrage vragen? Tikken op een volle maag tikt toch wat lekkerder...

Redactie HollywoodHuizen

Totaal: € -


Comments are closed.

");pageTracker._trackPageview();
google.com, pub-1255299206995982, DIRECT, f08c47fec0942fa0