BINNENKIJKEN bij RIK SMITS, de 224 cm lange HOLLANDSE jongen die al basketballend 125 MILJOEN verdiende en nu zijn HOLLYWOOD RANCH te koop zet

0

Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
De 224 centimeter lange Rik Smits had al snel door dat er met basketballen geen droog brood te verdienen is in Nederland. Rik vertrok naar de Verenigde Staten waar hij van 1988 tot 2000 voor de Indiana Pacers speelde. Hij werd de best betaalde Nederlandse profsporter aller tijden met een geschat vermogen van meer dan 125 miljoen dollar. Dus kocht hij ook een echt Hollywood huis, een ranch met heel veel grond, een indoor basketballveld, een bioscoop, fitnessruimte, bar, wijnkelder en supersized zwembad. EVEN BINNENKIJKEN?

Naast basketballen heeft Rik Smits nog een grote passie en die heet motorcross. Nu een motor kan van pas op de ranch van Smits in Zionsvile, Indiana, want die is maar liefst ruim 5 hectare groot. Smits vraagt 2.7 miljoen dollar voor het huis dat werd gebouwd in 1998, tien jaar nadat de ‘Dunking Dutchmen’ zijn NBA-debuut maakte.


Er zijn vijf slaapkamers, zes badkamers in het huis dat werd gerenoveerd in 2014. De keuken is voorzien van aangepaste, hoge, kasten en een groot en hoog kookeiland met een werkblad van geborsteld koper.

Smits vertrok in 1984 naar de Verenigde Staten, waar hij vier jaar speelde voor Marist College in Poughkeepsie. In de collegecompetitie leerde Smits gebruik te maken van zijn lengte. Na zijn collegetijd bood Indiana Pacers hem een profcontract aan. In Indianapolis groeide Smits uit tot een starting center in de NBA. Eerst met rugnummer 24 en later met rugnummer 45.


Hij speelde in totaal 999 wedstrijden in de NBA en haalde in het seizoen 1999/2000 met Indiana Pacers de finale van de NBA. Het landskampioenschap ging echter naar de Los Angeles Lakers. In de zomer van 2000 sloot Smits na twaalf jaar zijn profcarrière in de VS af.

Smits woont nog steeds in de VS, waar hij zich hoofdzakelijk met zijn hobby bezighoudt, sleutelen aan oude crossmotorfietsen. Hij is als vierde gekozen in het all-star team aller tijden van de Pacers.

Share.