BINNENKIJKEN bij modetycoon TOMMY HILFINGER die voor ‘maar’ 50 MILJOEN zijn appartement in New York te koop heeft staan

0
Beeld: ChonranPictures
Het is een van de meest luxueuze penthouses in de buurt van Central Park, New York, en voor ‘slechts’ $ 50.000.000 is het van u. Het is wonen met uitzicht op 5th Avenue en Central Park in Tommy Hilfiger’s stulpje.

Het buitenmaat penthouse – van origine zijn het twee losse woningen – is jarenlang het optrekje geweest van mode-tycoon Tommy Hilfiger. Het penthouse mag nu te koop staan voor 50 miljoen dollar, maar volgens de Wallstreet Journal heeft Hilfinger er in 2008 fors minder voor betaald, namelijk $25.500.000 miljoen neergeteld voor de twee losse appartementen. Die heeft hij later samengevoegd tot het penthouse dat het nu is.


In 2008 begon de renovatie van het na samenvoeging 600m2 grote penthouse. Die duurde jaren en het kostte $20.000.000 om het optrekje volledig in Frans-Renaissance stijl te doen herrijzen. Het penthouse telt 12 kamers en heeft plafonds die 10 meter hoog zijn. Zo is er een bibliotheek aanwezig, een kantoorruimte, een mediakamer met open haard, een diner-zaal én een speciale theekamer met een handgeschilderde muurschildering gemaakt door Hilary Knight. Op de tweede verdieping liggen de gigantische slaapkamers, elk met een eigen thema. De master suite heeft twee dress rooms, een decoratieve haard, uitgesproken badkamer en een eigen terras.

Exact vijftig jaar geleden begon Tommy Hilfiger zijn modecarrière, die hij uitbouwde tot een wereldwijd imperium en hem ook een fortuin opleverde. Tegenwoordig is naast de oprichter en naamgever van Tommy Hilfiger ook brand ambassador van zijn merk waarvan hij nooit verwachtte dat het zo groot zou worden. Hilfiger mag bijna zeventig zijn aan stoppen dekt hij niet, zo vertelde hij recent. ‘Stoppen? O nee, ik zou me dood vervelen. Ik houd zo intens van mijn werk. Kijk maar naar Giorgio Armani of Ralph Lauren. Die zijn in de tachtig en werken nog steeds. In 2020 bestaat Tommy Hilfiger 35 jaar, dus dat is het volgende doel!’