HollywoodHuizen Top 10 2020 – Op 3: BINNENKIJKEN – Op de bank bij Linda gaf MARK RUTTE openheid over zijn penthouse van 1.350.000 miljoen

0
Het verhaal dat op nummer 3 staat in de HollywoodHuizen meest gelezen Top 10 2020 dateert al uit 2018, maar duikt steeds weer op. Het maakte zelfs dat Rutte zich min of meer gedwongen voelde op de bank bij Linda De Mol opening van zaken te geven.

Al twintig jaar woont premier Mark Rutte in een dubbelbeneden huis in het Haagse Benoordenhout, maar twee jaar gleden al ging het verhaal dat hij toch zou gaan verhuizen. Zij nieuwe stek zou een nieuwbouw penthouse van €1.350.000 zijn dat ligt in dezelfde wijk. Maar klopt het verhaal ook? Op de bank bij Linda de Mol gaf de premier openheid van zaken over zijn mogelijk nieuwe behuizing waar hij zijn gordijnen niet meer hoeft te sluiten als hij zijn hobby beoefent….


Mark Rutte sloeg het Catshuis (de ambtswoning van de minister-president) af en bleef in zijn dubbele benedenhuis in het Haagse Benoordenhout wonen toen hij premier werd. Volgens RTL’s politiek verslaggever Jos Heymans wilde de premier niet naar het Catshuis met een reden. “Rutte zou het zelfs eng vinden om zo alleen in een park of bos te wonen. Hij is liever omringd door buren.”

Nu buren krijgt Rutte in zijn nieuwe stekkie genoeg. De premier zou namelijk voor €1.350.000, zo meldde bekendeburen.nl, een luxe penthouse hebben gekocht in dezelfde wijk, Benoordenhout, waar hij nu resideert. Daar worden in totaal worden er 54 appartementen (van 77 m2 tot 250 m2) en vier penthouses (van 196 m2 tot 226 m2) ontwikkeld met veelal royale buitenruimtes op de zonzijde.


Bij de afwerking van de appartementen en penthouses die in 2019 worden opgeleverd wordt veel aandacht besteed aan luxe en details. Het penthouse van Rutte telt 200 vierkante meter en heeft een zeer royale living , drie grote slaapkamers en twee badkamers, De keuken is zeer luxe en voorzien van diverse inbouwapparatuur. Het penthouse wordt omringd door meerdere royale dakterrassen met een prachtig uitzicht over Den Haag.

De woningen hebben comfortabele extra’s zoals ruime individuele bergingen, gemeenschappelijke en goed bereikbare fietsenbergingen en beschikbaarheid.

Ook een voordeel: Rutte kan zijn in zijn penthouse zijn hobby beoefenen, want niemand kan naar binnenkijken. Tien jaar geleden zei Rutte, toe nog kamerlid, in een interview met vrouwenblad VIVA, vertelde hij dat hij het fijn vindt om naakt in huis rond te lopen ‘als de gordijnen dicht zijn’. Vanaf dat hij in het penthouse trekt kunnen hoeven de gordijnen niet meer dicht gewoon open blijven.

Maar helaas: bij Linda op de bank vertelde hij zondagavond dat het een broodje aap-verhaal is.Share.