DOMPER voor JOHAN DERKSEN – Huis in Oudewater verkocht met TWEE TON VERLIES (even binnenkijken?)

0
Dompertje voor Johan Derksen. Hij is zijn dubbele huis in Oudewater weliswaar kwijt, maar wel tegen een hoge prijs. Namelijk met een verlies van twee ton! EVEN BINNENKIJKEN in de letterlijk kleurrijke huizen van de snor?  

Grolloo, de bakermat van de Nederlandse Blues, is volgens Derksen het een paradijs op aarde. Hij heeft zich er dan ook gevestigd. Dat betekende de verkoop van zijn dubbele huis in Oudewater. Dat is gelukt, maar wel tegen een hoge prijs.


Het eerste huis in Oudewater kocht hij in 2003 voor €340.000 en het tweede optrekje in 2011 voor €380.000. Dat maakt samen €720.000. De prijs waarvoor Derksen het dubbele pand verkocht is, zo weet bekendeburen, €528.750. Een verlies dus van €191.250. Gelukkig rustte er nog maar een hypotheek van € 375.000 op de panden.

Derksen is inmiddels gelukkig in Grolloo, de bakermat van de Nederlandse Blues. Het dorp is volgens Derksen het paradijs op aarde. “Mijn vrouw is er niet weg te slaan, die is liever daar dan hier in het westen.’


De huizen die Derksen bewoonde in het Utrechtse dorp zijn een rijksmonument. Ze behoorden ooit tot een klooster. Het monumentale stadspand bestaat uit twee afzonderlijke appartementen die zowel tezamen als afzonderlijk te koop werden aangeboden door ‘de snor’.

Johan Derksen vroeg in eerste instantie €675.000 voor bieden panden in een koop, maar verlaagde die prijs tot €595.000. Tezamen hebben de woningen een woonoppervlakte van 257 m2. Er zijn zeven kamers waarvan vijf slaapkamers en twee badkamers.

Het pand is door de nieuwe bewoners makkelijk te splitsen in twee woningen, want er zijn twee woonkamers, twee badkamers en twee keukens. Verder is er nog een patio/ atrium en een zonneterras van 20 vierkante meter, gelegen op het zuidwesten.

Blijkbaar heeft Johans echtgenote, Isabelle Pikaar, een zonniger humeur dan haar man. Zij is namelijk verantwoordelijk voor de felle kleurtjes in beide huizen.