BINNENKIJKEN bij Gregory van der Wiel en zijn Rose Bertram die het plan hebben om David Beckham zakelijk naar de kroon te steken.

0
Beeld: MarcianoCampaign/Hilton & Hyland | The Agency/ChonranPictures
Oud-Ajacied Gregory van der Wal en vriendin Rose Bertram hebben grootse plannen. Vanuit hun 3.5 miljoen kostende villa in Los Angeles willen ze de wereld gaan veroveren. En wat die toekomst betreft is David Beckham het grote voorbeeld.

In een Instagram Live-interview op de site van zijn oude werkgever Paris Saint-Germain vertelde Gregory van der Wiel (32) recent dat hij nadat hij vorig jaar een punt achter zijn carrière zette nog op zoek is naar een zinvolle invulling van zijn dagen. “Ik zit nog steeds in een overgangsfase. Ik ben aan het kijken hoe mijn leven als niet-voetballer eruit gaat zien. Natuurlijk, ik heb mijn bedrijven. Maar ik moet mijn leven opnieuw inrichten. Ja, ik ben nog steeds op zoek naar wat ik ga doen.”


En wat die toekomst betreft is David Beckham, voormalig ploeggenoot bij PSG, zijn grote voorbeeld. David Beckham is nog altijd actief in de voetbalwereld. De oud-middenvelder is bijvoorbeeld voor tien procent mede-eigenaar van het Engelse Salford City en tevens een van de drijvende krachten achter het Amerikaanse Inter Miami FC.

Samen met vrouw Victoria is de inmiddels 44-jarige Beckham ook eigenaar van Beckham Holdings, waarin de zakelijke en merkrechtdeals met onder meer Adidas en L’Oreal van het vermogende tweetal zijn onder gebracht. Het Amerikaanse zakenblad Forbes schat dat dat bedrijf van de Beckhams een waarde van omgerekend 135 miljoen euro heeft.


Het laatste wapenfeit van Van der Wiel op voetbalgebied was in het shirt van Toronto FC, dat de Nederlandse verdediger in februari 2018 contracteerde. Bijna een jaar later kwam er alweer een einde aan de samenwerking na een conflict met manager Greg Vanney en kon hij zich volledig gaan wijden aan het opbouwen van het zakelijk imperium dat hij voor ogen heeft.

Voetballen voor geld hoefde Van der Wiel toen al lang niet meer. Oud-ploeggenoot Demy de Zeeuw haalde de gewezen vleugelverdediger van Oranje in 2013 als investeerder binnen bij het kledingmerk BALR. Een investering die zich uitbetaalde, want in de zomer van 2018 verkocht Van der Wiel zijn aandelen binnen het populaire kledingbedrijf met een, volgens zakenblad Quote, ‘prachtig rendement van tweeduizend procent op zijn investering’. Het tijdschrift plaatste Van der Wiel prompt op de tiende plaats in de lijst met de elf rijkste Nederlandse sporters, met een geschat eigen vermogen van achttien miljoen euro. Het bij BALR opgestreken rendement werd door Van der Wiel gedeeltelijk geherinvesteerd in ‘celebrity investeringsfonds’ Block Party.

Op die exclusieve rijke voetballerslijst prijken overigens ook de namen van Arjen Robben (58 miljoen euro), Robin van Persie (46 miljoen euro), Wesley Sneijder (37 miljoen euro), Nigel de Jong (30 miljoen euro), Klaas-Jan Huntelaar (29 miljoen euro), Rafael van der Vaart (18 miljoen euro) en Ryan Babel (21 miljoen euro).
Bij het opbouwen van het zakelijk imperium wil van der Wiel ook gebruik gaan maken van de populariteit van zichzelf en zijn Rose (25) op sociale media. Beiden hebben op Instaram bijvoorbeeld rond de 900.000 volgers. En die worden bijna dagelijks bediend met deels gesponsorde berichten vanuit hun villa met natuurlijk groot zwembad in Los Angeles, door de plaatselijke LA Times geschat op een waarde van, omgerekend, bijna drieënhalf miljoen euro of -als ze in Europa- verblijven vanuit een van hun huizen in Amsterdam.