Pagina titel ...

BINNENKIJKEN bij GERDA HAVERTONG die haar WOONBOERDERIJ met LIEFDESPAD verkoopt voor €935.000

0

Gerda Havertong doet na drie jaar een nieuwe poging haar woonboerderij met kunstgalerie te verkopen. Voordeel voor de mogelijke koper de prijs is met €265.000 gedaald. Voor €935.000 bent u de eigenaar van de boerderij in Epse, op steenworp afstand van de IJssel en de uiterwaarden. Bijzonder: bovenop de living is een romantische daktuin aangelegd met een heus liefdespad… EVEN BINNENKIJKEN? 

Drie jaar geleden zette de 71-jarige Havertong de woonboerderij te koop voor €1,2 miljoen, maar niemand hapte toe. Nu vraagt de Sesamstraat-actrice en Ranking the Stars Stars-panellid €935.000 euro. Het liefst zouden waren Gerda en man Roelof, kunstenaar, er blijven wonen, maar dat lijkt financieel niet meer haalbaar. ‘Het was mooier geweest als we hier hadden kunnen blijven,’ vertelde ze weekblad Privé eerder. ‘Maar nu de financiën slinken, vereist het andere stappen.’


De voormalige riet gedekte Sallandse boerderij uit 1875 is onder architectuur in 1992 om- en uitgebouwd tot een speciaal woonhuis met een royale galerie met beeldentuin en buitenruimte. De boerderij staat op op een ruime kavel van 5.065 m² met een uniek aangelegde tuin.

De gehele begane grond van wat nu galerie is bedraagt ca. 445 m². Er is een bergzolder/verdieping met diverse bergingen en opslagmogelijkheden. Het woongedeelte bestaat voor een deel uit een naast de oude boerderij gelegen woonhuis met binnendoor een verbindingsdeur tussen het ouden woonhuis en de galerie.


Het, onder architectuur nieuw gebouwde woonhuis dateert van 1992. De entree heeft bijzondere glas-in lood deuren. De bijzondere living is speels ingedeeld met meerdere hoogteverschillen, marmeren vloer, open haard en zicht op de tuin en het terras. De in hoek opgestelde keuken is voorzien van een keramische kookplaat, vaatwasser, koel/vriescombinatie, oven en magnetron. De badkamer is luxe uitgevoerd in marmer.

De slaapkamer is uitgevoerd met een vaste kastenwand. Vanaf hier is direct toegang tot de aangrenzende, in marmer uitgevoerde badkamer met ligbad, dubbele vaste wastafel, zwevend toilet, bidet en douche. In het gedeelte van de oude boerderij is nog een woonkamer aanwezig en een eenvoudig uitgevoerde keuken met plavuizen vloer. Ook hier is weer een separate toegangsdeur.

Bovenop de living is een romantische daktuin aangelegd met een heus liefdespad. De grote tuin heeft prachtige bomen en planten en kent veel privacy.