BINNENKIJKEN – Na zeven jaar verkoopt GERDA HAVERTONG haar WOONBOERDERIJ met LIEFDESPAD (maar voor 450.000 euro minder dan zij gehoopt had)

0
Sinds 2015 probeerden Gerda Havertong en haar man Roelof Lenten af te komen van hun woonboerderij met kunstgalerie, maar tevergeefs. Na het overlijden van Roelof maart vorig jaar was voor Gerda de noodzaak nog groter om het enorme huis snel kwijt te raken. Dat is nu gelukt, alleen wel voorveel minder dan de bedoeling was. Gerda Havertong leverde 450.000 euro op de prijs die zij aanvankelijk in haar hoofd had.

Het liefst was Gerda er blijven wonen, maar dat kon niet meer vanwege ‘het slinken van de financiën’, zo vertelde ze. In 2015 zette de 68-jarige Havertong haar woonboerderij te koop voor €1,2 miljoen, maar niemand hapte toe. Gerda Havertong deed in 2018 een nieuwe poging haar woonboerderij met kunstgalerie te verkopen. De prijs was met €265.000 gedaald tot €935.000 voor de boerderij in Epse, op steenworp afstand van de IJssel en de uiterwaarden en met bovenop de living een romantische daktuin met een heus liefdespad…


De voormalige riet gedekte Sallandse boerderij uit 1875 is onder architectuur in 1992 om- en uitgebouwd tot een speciaal woonhuis met een royale galerie met beeldentuin en buitenruimte. De boerderij staat op op een ruime kavel van 5.065 m² met een uniek aangelegde tuin.

De gehele begane grond van wat nu galerie is bedraagt ca. 445 m². Er is een bergzolder/verdieping met diverse bergingen en opslagmogelijkheden. Het woongedeelte bestaat voor een deel uit een naast de oude boerderij gelegen woonhuis met binnendoor een verbindingsdeur tussen het ouden woonhuis en de galerie.


Het, onder architectuur nieuw gebouwde woonhuis dateert van 1992. De entree heeft bijzondere glas-in lood deuren. De bijzondere living is speels ingedeeld met meerdere hoogteverschillen, marmeren vloer, open haard en zicht op de tuin en het terras. De in hoek opgestelde keuken is voorzien van een keramische kookplaat, vaatwasser, koel/vriescombinatie, oven en magnetron. De badkamer is luxe uitgevoerd in marmer.

De slaapkamer is uitgevoerd met een vaste kastenwand. Vanaf hier is direct toegang tot de aangrenzende, in marmer uitgevoerde badkamer met ligbad, dubbele vaste wastafel, zwevend toilet, bidet en douche. In het gedeelte van de oude boerderij is nog een woonkamer aanwezig en een eenvoudig uitgevoerde keuken met plavuizen vloer. Ook hier is weer een separate toegangsdeur.

Bovenop de living is een romantische daktuin aangelegd met een heus liefdespad. De grote tuin heeft prachtige bomen en planten en kent veel privacy.