BINNENKIJKEN bij DOTAN die hoofdprijs van €7750 per m2 betaald voor chic Amsterdamse appartement

0
Sommige van zijn fans mogen zanger Dotan dan niet herkennen als ze naar zijn muziek luisterend uren naast hem zitten in een vliegtuig, het zijn diezelfde fans die maken dat Dotan voor 1.150.000 euro een leuk appartement van 148 m2 in de gewilde Amsterdamse Voldelstraat heeft kunnen kopen. Daarmee lijkt de zanger wel de hoofdprijs te hebben betaald, want de m2 komt uit op 7770 euro.

Voor de €1.150.000 die Dotan, volgens BekendeBuren, krijgt hij een riant en stijlvolle verbouwd appartement gelegen op de eerste en tweede verdieping van een statig herenhuis met voortuin. Het herenhuis maakt deel uit van rij drie-onder een kap met voortuinen en is gebouwd in 1885 onder architectuur van de bekende architect F.H. Koekoek.


Er zijn drie kamers, waaronder twee slaapkamers met eigen badkamer. Het appartement heeft een half half open keuken voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur. Die keuken geeft ook toegang tot het ’terras’ op het zuiden van 6 m2.

Dotan was de afgelopen dagen in het nieuws met het verhaal dat hij n een vliegtuig naast een meisje zat die urenlang zijn muziek luisterde, maar de 30-jarige zanger urenlang ook niet herkende. Dotan hield zijn volgers via Twitter op de hoogte van het bizarre verloop van de conversatie tussen hem en het meisje in de stoel naast hem. Het meisje draaide zijn muziek, Dotan gaf haar hints over zijn identiteit, maar het mocht niet helpen. Bij het uitstappen gaf Dotan haar een briefje.


Het meisje heeft nu per e-mail haar contact opgenomen met de zanger. Ze blijkt Alicia te heten en schrijft “Ik schaam me en dacht dat Dotan een band is.” Het meisje schrijft in haar bericht, met in het onderwerpveld ‘epische blunder’, dat ze niet kan geloven hoe dom ze was om Dotan niet te herkennen. “Ik heb alle subtiele hints die je me gaf tijdens de vlucht genegeerd.”

Het meisje is ze de zanger erg dankbaar voor zijn muziek. “Toen mijn moeder en ik je briefje hadden gelezen, konden we het niet geloven. We hebben een moeilijke tijd doorgemaakt en jouw muziek hielp ons er weer bovenop te komen. Meer dan je je kan voorstellen.” Ze schrijft ook dat ze Dotan zo bescheiden vindt, omdat hij tijdens hun gesprek niet verklapte wie hij is. “Maar ik had toch gewild dat je het had gedaan.”

Dotan heeft het meisje en haar moeder gratis concertkaarten in het vooruitzicht gesteld. “We komen graag deze herfst kijken,” kondigt ze nu al aan. En ze benadrukt dat, mocht ze ooit weer naast Dotan komen te zitten, ‘dit niet meer zal voorkomen’. De zanger houdt de identiteit van het meisje geheim. Wel twitterde hij haar e-mailtje dat is ondertekend met de naam Alicia.