BINNENKIJKEN bij DOKTER TINUS! Voor €3500 per maand mag u maximaal twee jaar in het Amsterdamse appartement van Thom Hoffman wonen

0
Wie er €3500 per maand voor over heeft mag maximaal twee jaar wonen in het Amsterdamse appartement van ‘Dokter Tinus’, Thom Hoffman, wonen. Een lekker centraal gelegen appartement, want al het moois wat Amsterdam te bieden heeft is op loopafstand te vinden.

Het appartement is 140 m2 groot en telt drie kamers, waaronder een slaapkamer en 2 badkamers. De luxekeuken heeft alle benodigde inbouwapparatuur. Extra fijn: het appartement heeft een dakterras. Regent het of is het koud dan heb je ook vanuit de woonkamer een prachtig uitzicht op de Munttoren en de Bloemenmarkt.


Afgelopen zomer werd Thom Hoffman, die naast zijn passie voor film hart en ziel legt in fotografie, uitgekozen om het Nationaal Archief in Den Haag meer bekendheid te geven. ‘Dokter Tinus’ zette BN’ers op de foto met een oneliner over hun favoriete stuk uit de onmetelijke collectie. In abri’s op veel Nederlandse stations hingen de door Hoffman gemaakte posters van voormalig minister Karla Peijs, oud-nieuwslezeres Noraly Beyer, geschiedenisleraar van het jaar Tom de Kruif, hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder en historicus Ad van Liempt.

Geschiedenisfan Hoffman zegt in het AD een sterke band te hebben met het Nationaal Archief: “Als liefhebber van geschiedenis voel ik mij als een kind dat een Italiaanse ijswinkel binnenstapt. Onze hele geschiedenis is er terug te vinden.”


Het Nationaal Archief heeft maar liefst 137 kilometer aan papieren archief en er zijn ook 15 miljoen foto’s, 300.000 kaarten en 800 terabyte aan digitale bestanden over bijna duizend jaar Nederlandse geschiedenis.

het huis van Thom Hoffman huren? Klik!

Share.