VIDEO – BINNENKIJKEN in de stopboerderij van DIRK SCHERINGA waarop schuldeiser nu beslag op heeft gelegd

0
Ooit wilde Dirk Scheringa naar de beurs met zijn DSB-bank. Toen ging die bank failliet in 2019. Twee jaar eerder had Drik zijn huis in het landelijke Spanbroek al te koop gezet, maar uiteindelijk bleef hij er toch maar mooi wonen. Nu staan de deurwaarders op zijn erf. Een schuldeiser heeft beslag gelegd op onder meer de woonboerderij, bankrekeningen en auto’s van Dirk Scheringa, de voormalig topman van DSB Bank.

Dat meldt RTL Z op basis van documenten van de gerechtsdeurwaarder en de rechtbank Noord-Holland. Het gaat om ondernemer Nikos van der Laan van telemarketingbedrijf Convins. Zijn bedrijf zegt nog ruim 130.000 euro tegoed te hebben van een bedrijf waarbij Scheringa als bestuurder betrokken was. De komende weken wordt een bodemprocedure gestart om het geld te krijgen. Kansje dus dat het huis openbaar verkocht wordt voor een bodemprijsje.


Dirk Scheringa werd rijk met duur geld lenen aan grote aantallen Nederlanders. Uiteindelijk ging zijn DSB-bank, nadat eerst met het geld van sponsor en voorzitter Scheringa AZ in 2009 de landstitel pakte, failliet. Als u nu dacht dat Dirk toen geen geld meer had, heeft u het bij het verkeerde eind. Hij had in ieder geval nog een huis in het landelijke Spanbroek dat hij in de verkoop zette voor 1.75 miljoen.

Volgens Quote rustte op dat moment op het huis nog een hypotheek van 1.25 miljoen. De stolpboerderij staat op een perceel van maar liefst 13.610 m². De in 2001 geheel opnieuw opgebouwde stolpboerderij is grotendeels onderkelderd.


Die kelder biedt volop mogelijkheden. Wilt u al uw auto’s hier stallen? Er werk- of sportruimte van maken? De keus is aan u! Daarbij heeft u een compleet eigen wellnesscentrum tot uw beschikking. In de tweede stolp, die gekoppeld is aan de eerste stolp, is een luxueuze wellnessruimte met onder andere een (binnen- en buiten)zwembad van 19 x 6 x 2 meter, een Finse sauna en een stoomcabine. U hoeft dus nooit de deur meer uit om volledig tot rust te komen.

De woonstolp is tot in de nok ingetimmerd en is o.a. voorzien van 4 zeer ruime slaapkamers met eigen badkamer met toilet. Er zijn meerdere woonkamers en een grote woonkeuken. Het geheel is prachtig afgewerkt waarbij kosten noch moeite zijn gespaard om authentieke details in ere te houden en te herstellen. De gehele stolp is voorzien van geavanceerde beveiliging en een intercomsysteem.