BINNENKIJKEN bij de even uitgereisde FLOORTJE DESSING die voor ruim miljoen villa koopt

0
Floortje Dessing is in deze tijd van corona even uitgereisd, maar vervelen zal ze zich niet nu ze voor iets meer dan een miljoen euro op landgoed Waterland in Velsen-Zuid een fraaie villa op de kop heeft getikt. Volgens de makelaar is het er ’leven als een God in Frankrijk, op een steenworp afstand van Amsterdam’.

de villa staat op een landgoed van meer dan één hectare eigen grond met daarop een voormalige portierswoning die nu van Floortje is. Het is een schilderachtig wit huis met een rood dak en ouderwetse luiken voor de ramen. Leuk extraatje: er staat een pipowagen in de tuin


Met 137 m2 is het voor alleen Floortje groot genoeg. Het huis beschikt over drie slaapkamers en één badkamer, verdeeld over twee woonlagen. Buiten is het er goed toeven, want de makelaar omschrijft die tuin met: “Een weelde van bloemen, er is genoeg ruimte voor allerlei soorten dieren, zoals de dwergezels die er nu wonen, en een pipowagen.

Vegetariër Floortje kan haar eigen groente gaan verbouwen, want er is een moestuin, een fruitboomgaard, een vuurplaats en een siertuin met geurende rozen en plukbloemen. AI het groen in de tuin wordt bewaterd met een beregeningssysteem uit eigen bron.”


Dat Floortje nu even, dankzij corona, niet kan reizen doet pijn. Tegen HP/DeTijd zei ze recent nog: “Dat reizen. Dat is wie ik ben. Ik ben een ouwe zwerver, ik ben iemand die het liefst uit z’n kofferbak leeft.” Die reisprogramma’s maken: heerlijk, fantastisch om de verhalen te vertellen van bijzondere mensen die in bijzondere omstandigheden leven.”

’s Lands bekendste globetrotter is ook de mede-eigenaar van een camping bij Nieuw-Amsterdam, Zuidoost-Drenthe. Drie jaar geleden kocht ze het toen vervallen campingterrein met een clubje vrienden, om er sindsdien te bouwen aan een kampeerparadijs voor creatieve types en wie zich daarbij thuis voelt.