BINNENKIJKEN – Barcelona coach Ronald Koeman koopt voor 1.3 miljoen cash PENTHOUSE in ORANJEHOTEL

0
Ronald Koeman zal prettige herinneringen bewaren aan zijn samenkomsten als speler van het Nederlands elftal in het Noordwijkse Huis ter Duin. Koeman, die Oranje verruilde voor Barcelona, heeft namelijk voor net geen 1.3 miljoen euro een penthouse gekocht in het voormalig Oranjehotel. Of dat betekent dat hij en zijn Bettina hun huis in Naarden nu gaan verkopen is onduidelijk.

De afgelopen dertig jaar verzamelde het Nederlands elftal in aanloop naar een interland doorgaans bij Huis ter Duin in Noordwijk. De trainingen vonden plaats bij Quick Boys in Katwijk, maar bij het aantreden, twee jaar geleden, van Ronald Koeman als bondscoach, werd Huis ter Duin verruild voor het KNVB-complex in Zeist. “We kiezen voor het voetbal”, aldus Koeman in 2018 op de KNVB-website. “In Zeist hebben we alles bij de hand. Meerdere, prachtige velden bijvoorbeeld. Een perfecte totaalaccommodatie. Hier hoort ons voetbal thuis.”


Maar blijkbaar had Koeman als speler van Oranje wel goede herinneringen overgehouden aan zijn verblijf in Huis ter Duin, want hij heeft er nu een penthouse op de tiende verdieping gekocht met een uitzicht over zee, strand en duinen voor 1.298.000 euro.

Volgens bekendeburen nam hij geen hypotheek op zijn penthouse, maar betaalde hij de toch niet misselijke koopsom uit eigen zak. Het penthouse heeft een woonoppervlakte van 146 vierkante meter. Er zijn twee slaapkamers, een bad- en een eet- en woonkamer. Bij de prijs inbegrepen voor Ronald en Bettina zijn het gebruik van het hotelzwembad en sauna. Helamaal gratis is dat ook weer niet, want de servicekosten bedragen 433 euro per maand. Voor 1233 euro per jaar mag het echtpaar ook gebruik maken van een gedeelte van het dakterras.


Met de aankoop van het appartement in Noordwijk, waar ook Koemans oude vriend Louis van Gaal een optrekje heeft lijkt de verhoop van de villa in Naarden van de Koemannetjes niet ver meer weg. Ronald Koeman en Louis van Gaal kregen in 2004 ruzie toen zij samen in dienst waren bij Ajax. Sindsdien is hun relatie bekoeld, al zijn de twee inmiddels wel weer on speaking terms.

Share.