BIZAR: Man uit Dubai koopt villa PETER GILLIS voor 1.4 miljoen, doet aanbetaling van 140.000 euro en laat nooit meer iets van zich horen

0
Het zit Peter Gillis niet mee met de verkoop van zijn villa in Neerpelt. Een man uit Dubai kocht het huis, maakte de aanbetaling van 10%, 140.000 euro, over en liet vervolgens niets meer van zich horen. Dat lijkt snel 140.000 euro verdiend voor Gillis, maar zolang het contract met de koper uit Dubai niet officieel ontbonden is kan de villa niet opnieuw verkocht worden.

Het huis was verkocht, maar staat nu weer te koop. ’Het huis was verkocht aan een man uit Dubai. Die had netjes een aanbetaling gedaan, maar twee maanden voor de sleuteloverdracht was hij opeens niet meer te bereiken. Zijn telefoon staat uit en hij reageert niet meer op e-mail, dus we weten niet wat er gebeurd is met die meneer,” vertelt Nicol, de vriendin van Gillis deze week in Weekend.


Het maakt dat de villa in ieder geval voor even onverkoopbaar. “Hij heeft zo’n tien procent aanbetaald bij de notaris, dus we kunnen het huis nu ook niet zomaar aan iemand anders verkopen. Dan moet eerst het contract ontbonden worden en dat duurt wel even.’

Omdat hij er uiteindelijk toch vanaf wil, heeft Peter Gillis de villa met vijf slaapkamers maar weer te koop gezet, voor dezelfde prijs: 1.395.000 euro. De villa heeft een woonoppervlakte van maar liefst 275 vierkante meters en telt vijf slaap-en twee badkamers. Aardig detail bij het bekijken van de foto’s is het bordje met de woorden ‘Hatsteflats Hut’ boven het bed.


Voor wat u krijgt voor net geen 1.4 miljoen euro laten we de makelaar van Gillis maar even aan het woord. Die schrijft: “Deze prachtige villa is gelegen op een zeer gunstige en rustige omgeving te Pelt, toch is de woning gelegen in de nabijheid van alle nodige voorzieningen zoals scholen, winkels en openbaar vervoer.”

Dan: “We treden deze prachtige villa binnen via de ruime inkomhal met riante trap en gang die een directe verbinding geeft naar de ruime leefruimte die bestaat uit een gezellige living afgewerkt met oog voor detail en hoogwaardige materialen ook geniet deze ruimte van zeer veel lichtinval en een gezellige haard. Aansluitend vindt men de ruime eetkamer met aansluitende keuken die voorzien is van alle luxe en nodige apparatuur. De aansluitende bijkeuken vult deze keuken perfect aan met de nodige opbergruimte. Eveneens op het gelijkvloers is de master te vinden met aansluitende badkamer die is voorzien van bubbelbad, 2 douches, toilet en dubbel lavabo.”

“Boven treffen we 4 ruime slaapkamers die allemaal geniet van natuurlijk lichtinval en een aangenaam uitzicht over dit prachtig domein. Ook boven geniet men van een badkamer die is voorzien van alle comfort zoals bad, douche en lavabo. De woning geniet verder van een hoogwaardig alarmsysteem, ruime garage met 4 staanplaatsen en een gigantische buitenruimte. Samengevat een woning voorzien van alle comfort, rust en veiligheid.”