Bijna aan de grond zittende sterrenstylist MAIK DE BOER laat alles achter zich en vlucht naar Spanje

0

(Beeld: Instagram Maik de Boer)

Nog niet zo heel lang geleden was Maik de Boer een gevierd televisiestylist, maar nu hij bijna niet meer op tv te zien is ook het geld op. Eerst verkocht hij zijn Amsterdamse huis met megahypotheek en verkaste hij naar een goedkoper optrekje. Maar nu is Maik naar Spanje gevlucht omdat hij het dure leven in Nederland niet meer kon betalen.


De coronacrisis gaf het laatste zetje. Het weinige werk dat de sterrenstylist nog had stopte en Maik de Boer verloor bijna al zijn inkomsten. Twee jaar geleden woonde Maik nog chique vlakbij de Wibautstraat in Amsterdam, maar dat mooie huis moest hij verkopen.

“Klopt, maar daar ben ik bijna aan failliet gegaan. Ik moest, bij wijze van spreken, vierduizend euro hypotheek per maand betalen en verdiende maar drieduizend. Net op tijd heb ik het kunnen verkopen!”, aldus de stylist tegen weekblad Privé. Hij verhuisde naar het Prinseneiland, ook in de hoofdstad, maar nu heeft hij ook de deer van dit huis achter zich dicht getrokken. Maik vluchtte naar Spanje waar hij nog een flatje in Barcelona heeft.


“Het was heel eenvoudig, vertelt Maik deze week aan Story. “In Spanje is het warmer en het leven is goedkoper. Hier in Nederland, en zeker in Amsterdam, betaal ik voor een lunch en diner tachtig euro per dag. In Spanje reken ik per dag nog geen tientje af. En dan heb je heerlijk en gezond gegeten. Ik wilde ook zuinig leven, want er was geen werk. Al mijn werk kwam door de coronacrisis stil te liggen, dus waren er geen inkomsten. Het enige waarvan ik kon leven was mijn spaargeld.”