Bijna 50 jaar getrouwde Marieke Helwegen: ‘Toen we trouwden heb ik gezegd dat ik nooit moeder wilde worden’

0

Marijke Helwegen (72) werd, mede dank zij Glamourland, een ware BN’er en ze werd het ’het gezicht’ van de plastische chirurgie. Volgend jaar hoopt Marijke Helwegen haar gouden huwelijk met echtgenoot Harry te vieren. een gouden huwelijk dst kinderloos bleef. En dat was, wat betreft Marieke bewust. “Toen we trouwden heb ik altijd gezegd dat ik nooit moeder wilde worden. Ik vond het toen al onverantwoord om kinderen op deze wereld te zetten en in die mening ben ik in de latere jaren alleen maar bevestigd.

In een interview op de pagina Privé in de Telegraaf zegt Marieke Helwegen vandaag over haar bijna gouden huwelijk met haar Harry: “Ja, dan zijn we alweer vijftig jaar getrouwd. Onze jaren samen zijn voorbij gevlogen. Zowel Harry als ik hebben altijd een druk leven geleid en dat doen we nog steeds. We zijn beiden niet met pensioen. Harry heeft een baan in het bedrijfsleven en ik ben actief in de showbizz. Het houdt ons jong’’, aldus Marijke, die haar huwelijk niet zag bekroond met de komst van kinderen.


En dat was bewust. “Ik mag niet zeggen dat Harry en mij een gezin met kinderen niet gegund is geweest. Het was een bewuste keuze om niet aan kinderen te beginnen. Toen we trouwden heb ik altijd gezegd dat ik nooit moeder wilde worden. Ik vond het toen al onverantwoord om kinderen op deze wereld te zetten en in die mening ben ik in de latere jaren alleen maar bevestigd. Harry was het met me eens. We hebben er nooit spijt van gehad dat we van kinderen hebben afgezien. Omdat ik geen kinderen heb hoeven verzorgen en grootbrengen, heb ik veel voor de maatschappij kunnen doen. Er is zelden een beroep op me gedaan, waaraan ik geen gevolg aan heb gegeven en dat zal altijd zo blijven…’’

Dat Helwegen het gezicht van plastische chirurgie is dankzij Sophia Loren vertelt ze aan de krant. “Toen ik haar zag in een fim, maakte zij grote indruk op me. Vanaf dat moment wilde ik net zo mooi en net zo beroemd worden. Het maakte me niet uit hoe en op welke manier. Maar beroemd en overal herkend worden, dat was wat ik wilde. Ik heb jarenlang niet geweten hoe ik die hunkering naar aandacht, want dat was het natuurlijk, kon invullen. Ik was geen zangeres, geen actrice, geen presentatrice… Ja, en toen kwam die baan bij de kliniek en voordat ik het wist, was mijn meisjesdroom in vervulling gegaan.”