Bijna 10 jaar na dato: ALBERT VERLINDE neemt schuld op zich van vreemdgaan van zijn ONNO

0

Theaterproducent, presentator en politicus Albert Verlinde (61) neemt de schuld op zich van het vreemdgaan van zijn man Onno Hoes. die had nu bijna tien jaar geleden verschillende affaires met jonge jongens die voor veel commotie zorgden. “Dat het kon gebeuren, kwam ook doordat ik heel druk was met mijn werk, juist in een tijd waarin hij veel te verwerken had,

In het nieuwe nummer van Nouveau interviewt Cisca Dresselhuys Albert Verlinde die o.a. over zijn moeder vertelt. “Ze bleek van het slag: stand by your man, net als ik vele jaren later, toen mijn man Onno en ik relatieproble­men kregen.” Verlinde werd van de ene op de andere dag zelf het onderwerp van roddels. Mijn moeder had vroeger al eens gezegd: “Pas op, je werk keert zich ooit tegen je”. Dat was toen het geval. Ineens was het zondagskind Albert Verlinde aan de beurt.”


In het maandblad zegt Verlinde dat hij en Onno nooit met elkaar gebroken hebben. “Ondanks die affaire zijn Onno en ik nooit echt uit elkaar geweest. Iemand kan best eens uit de bocht vliegen, maar daar hoeft geen levenslang op te staan. Dat het kon gebeuren, kwam ook doordat ik heel druk was met mijn werk, juist in een tijd waarin hij veel te verwerken had, zoals de suïcide van zijn zwager Antonie Kamerling en de dood van zijn beide ouders. Misschien heb ik hem toen niet de steun gegeven die hij nodig had.”

“Maar de band tussen Onno en mij is heel diep geworteld. We zijn dertig jaar bij elkaar, daar komt niet zomaar iets of iemand tussen. Onze kennismaking is een heel belangrijk kantelpunt in mijn leven geweest. Die affaire heeft mij overigens voorzichtiger, wijzer en meer inlevend gemaakt. Soms maak ik nog wel eens een uitglijer, maar ik doe m’n best.”