Bij omroep Max van Jan Slagter kom je niet binnen zonder coronabewijs

0

Omroep Max-baas Jan Slagter eist van medewerkers en studiobezoekers dat ze een geldig coronabewijs of negatief testbewijs kunnen laten zien. Aan het feit dat een werkgever in ons land vaccinatie niet mag verplichten heeft Slagter geen boodschap.

“Ik ben gevaccineerd, mijn vrouw is gevaccineerd, mensen bij Max. Je moet gevaccineerd zijn”, vertelde Slagter in het NPO Radio 1-programma Spraakmakers. Aan het feit dat een werkgever in ons land vaccinatie niet mag verplichten heeft Slagter geen boodschap: “Je mag zoveel niet in dit land.”


Slagter vond het ook maar vreemd dat hij niet gecontroleerd werd toen hij de radiostudio van NPO Radio 1 in kwam. Bij zijn Omroep Max zijn er wel regels. “Onze gasten weten op voorhand: als je niet gevaccineerd bent, moet je een sneltest doen. Die hebben wij voor je, binnen een kwartier heb je de uitslag. Of je laat je QR-code zien.” Het beleid beperkt zich niet alleen tot gasten, legt Slagter uit.

Binnenkort geldt dat ook van de medewerkers. Zonder geldig vaccinatiebewijs of het bewijs van een sneltest komen ze niet op hun werkplek. “We gaan het ook bij medewerkers doen, omdat ik ook een aantal mensen bij me heb werken, zoals een medewerker wiens vrouw ernstig ziek is. Als die corona krijgt, gaat ze dood, om het maar even heel zwart-wit te stellen. En ook een paar andere mensen. Ook voor die mensen ben ik verantwoordelijk”, zegt Slagter. “Dus of je laat je QR-code zien, of je laat je een paar keer per week testen. Je bent van harte welkom, maar dat is op dit moment de afspraak. Ik wil zeker weten dat ik voor iedereen een veilige omgeving bied.”