Bij juichende Willem-Alexander misprijzend kijkende Máxima trending op twitter

0

De hashtag #Máxima is trending en mensen raken niet uitgepraat over de misprijzende blik van de koningin bij het juichen van Willem-Alexander bij de bevrijdende 3-2 van Nederland tegen Oekraïne.

Het koningspaar verschijnt kort in beeld nadat het doelpunt viel. In het fragment is een overduidelijke enthousiaste Willem-Alexander die juichend het moment viert. Koningin Máxima ziet het allemaal met een sceptische blik aan. Op twitter valt te lezen: “zegt die blik genoeg”.


Toen de tweede helft nét was begonnen twitterde de koningspaar: „Een spannende wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA. Geweldig om het Nederlands elftal daar te zien spelen. We kijken uit naar een mooi EK.” Even later scoorde Georginio Wijnaldum de 1-0.

Het koningspaar praatte voor aanvang van het duel met Gijs de Jong (toernooidirecteur van de vier EK-wedstrijden die in Amsterdam worden gespeeld) en Jan Smit (voorzitter van de raad van commissarissen van de KNVB).


Vanwege het coronavirus waren in Amsterdam, naast het koningspaar, 16.000 fans welkom. Datzelfde geldt voor de komende twee poulewedstrijden van Oranje, tegen Oostenrijk en Noord-Macedonië.

Memphis Depay heeft koning Willem-Alexander al uitgenodigd om samen te juichen mocht Oranje het EK winnen. De 27-jarige aanvaller zegt te hopen dat de koning net als hij zijn vingers in zijn oren stopt, grapt hij in gesprek met Soufiane Touzani bij de NOS.

straatvoetballer Touzani legde Memphis drie fictieve krantenkoppen voor. Eén daarvan: ‘Koning Willem-Alexander rent het veld op en viert de overwinning van Nederland met de celebration van Memphis Depay’. Die kop bevalt Memphis het best. “Als u dit ziet, meneer Willem-Alexander, als wij Europees kampioen worden. Dan zie ik u op het veld. Dan doen we de celebration. We zijn allemaal young kings, strijden voor Oranje.”

Memphis viert zijn doelpunten doorgaans door twee vingers in zijn oren te stoppen.

Bijna 5,5 miljoen mensen zagen gisteravond hoe Oranje voor het eerst in zeven jaar weer speelde op een eindtoernooi. De zege op Oekraïne (3-2) bij het EK voetbal, die op NPO 1 werd uitgezonden, was veruit het best bekeken programma van de dag. De best bekeken wedstrijd van Oranje ooit was de halve finale van Nederland tegen Argentinië tijdens het WK in 2014. Meer dan 9 miljoen mensen zagen toen hoe Oranje werd uitgeschakeld. De finale Nederland-Spanje tijdens het WK vier jaar eerder scoort daarna het beste met ruim 8,5 miljoen kijkers.