Beyoncé koopt voormalig kerkgebouw voor zus Solange om er muziekstudio te vestigen

0
Origineel was het een kerk, toen deed het gebouw dienst als balletstudio tot het werd verbouwd tot een huis met vier appartementen en nu hebben Beyoncé en man Jay Z het gekocht als opnamestudio voor Beyonce’s jongere zus Solange, die er overigens ook gaat wonen.
Beyoncé en Jay Z hebben in New Orleans La Casa de Castille, een voormalige kerk die later balletstudio werd, gekocht voor 2.6 miljoen dollar. Dat het paar er zelf gaat wonen lijkt onwaarschijnlijk.

Volgens Amerikaanse media zou Beyoncé’s zuster Solange niet alleen haar intrek nemen in het grootste van de vier appartementen in het gebouw, maar zou zij er ook haar muziekstudio willen vestigen.


Solange woont al in New Orleans waar zij mede-eigenaar is van een mode en lifestyle boetiek Exodus Garden in de Franse wijk van de stad. Wie het voormalig kerkgebouw deels gebruikt voor een creatief beroep geniet overigens van belastingvoordeel.

Het uit 1925 gebouw heeft niet alleen het grootste dakterras van de stad, maat telt ook vier appartementen. Het grootste, dat waarschijnlijk deels wordt omgebouwd tot opnamestudio voor Solange is bijna duizend vierkante meter groot en heeft bijna tien meter hoge plafonds en boogramen. Het voormalig altaar doet daar nu dienst als eetkamer.


De overige drie appartementen, ieder ruim 10o vierkante meter groot, liggen op de begane grond en hebben allemaal een eigen ingang.