Beveiligers en afgeplakte ramen – Meilandjes doen alles om ongenode gasten te weren bij terugkeerborrel

0

Eetcafé Jansen&Jansen in Hengelo zal vrijdag bij de terugkeer borrel van de de familie Meiland ‘Fort Knox’ zijn met beveiligers voor de deur en afgeplakte ramen. De vrees is dat fans van de populaire tv-serie Chateau Meiland, massaal naar het Achterhoekse dorp komen om een glimp op te vangen van Martien en co.

Er wordt niets aan het toeval overgelaten om de zogeheten remigratieborrel van de familie Meiland rustig en ordentelijk te laten verlopen.


De familie Meiland woont sinds deze zomer in een woonboerderij net buiten het dorp Hnegelo, na jde afgelopen twee jaar gewoond te hebben op hun Franse chateau. De terugkeer naar Nederland wordt vrijdagavond in eetcafé Jansen&Jansen gevierd met een borrel voor familie, vrienden en enkele buren.

Maxime Meiland benadrukte vorige week al op Instagram dat het gaat om een besloten borrel en dat het dus niet de bedoeling is dat fans naar Hengelo komen. “Je wilt geen ‘Project X’ hebben, snap ‘ie? Dus blijf allemaal lekker thuis, zou ik zeggen”, liet Maxime weten in een videoboodschap aan de fans. Met project X verwees ze naar een feest enkele jaren terug in Haren. Dat liep destijds volledig uit de hand toen duizenden feestgangers naar het Groningse dorp kwamen na een per abuis geplaatste open uitnodiging op Facebook.


Gevreesd wordt nu dat fans van de familie massaal het Achterhoekse Hengelo komen om de terugkeer van de familie naar Nederland mee te vieren. Om een invasie te voorkomen zijn er volgens mede-eigenaar Marco Jansen van eetcafé Jansen&Jansen uitgebreide oorzorgsmaatregelen genomen.

De eigenaren van van eetcafé Jansen&Jansen hebben beveiligers ingehuurd (Beeld: Jansen&Jansen)

“We werken met een gastenlijst; sta je daar niet op, dan word je weggestuurd,” zegt hij tegen het AD. “Er staan twee beveiligers bij de ingang die dit in de gaten houden. Zij spreken ook mensen op straat aan, als daar onverhoopt een oploop plaatsvindt”, zegt Jansen.

Om te verhinderen dat pottenkijkers naar binnen gluren, worden de ramen van het etablissement  afgeplakt en staat buiten een tent met dichte wanden. “Deze maatregelen zijn genomen in overleg met de familie”, zegt Jansen. Het eetcafé is op 25 september de gehele dag gesloten in verband met het besloten feest.

Een woordvoerder van de gemeente Bronckhorst, waar Hengelo onder valt, zegt tegen het AD: “Er zijn geen signalen dat er aanvullende maatregelen nodig zijn.”