‘Beveiliger RTL kreeg tip kort voor aanslag op Peter R. de Vries’

0

Een beveiliger van RTL Boulevard is ruim een week voor de aanslag op Peter R. de Vries ingeseind dat de misdaadverslaggever werd gevolgd naar de parkeergarage vlakbij de Amsterdamse tv-studio. Nog altijd is niet duidelijk wat er gebeurde met de informatie van beveiliger Frank en de twee medewerkers van de parkeergarage, die zagen hoe De Vries op 28 juni al werd gevolgd.

Het bewijs tegen de twee verdachten van de moord op Peter R. de Vries is fors volgens het OM, zo schrijft De Telegraaf vandaag. Toch blijven veel vragen open. Het grootste raadsel: wat gebeurde er met de tip dat de misdaadverslaggever een week voor de aanslag al werd gevolgd? Twee medewerkers van de parkeergarage merkten een verdachte persoon op en seinden een beveiliger van RTL Boulevard in, blijkt uit een reconstructie door De Telegraaf.


Een beveiliger van RTL Boulevard werd ruim een week voor de aanslag op Peter R. de Vries ingeseind dat de misdaadverslaggever werd gevolgd naar de parkeergarage vlakbij de Amsterdamse tv-studio. Twee werknemers van de parkeergarage waar Boulevard-medewerkers hun auto’s parkeren, spraken de beveiliger die avond aan. Ze meldden dat De Vries vanaf de studio naar de parkeergarage gevolgd door een man die zich vreemd gedroeg.

Volgens de twee medewerkers van de parkeergarage bleef deze man staan toen De Vries de parkeergarage inliep en volgde hij via de weerspiegeling van het kantoor van de garage hoe de misdaadverslaggever de garage uitreed. Vervolgens liep de man de straat uit. De Telegraaf schrijft dat het ging een ‘voormalig Oostblok-type’, petje op, tatoeage in zijn nek, lengte 1,65 meter. De man werd na de aanslag herkend als de Pool Kamil E., de handlanger van schutter Delano G.


Delano G. was degene die De Vries bij de parkeergarage opwachtte en door zijn hoofd schoot. Kamil E. was volgens politie en Openbaar Ministerie die avond zijn hulp maar ook de ’spotter’ en het ’Oostblok-type’ dat De Vries al op 28 juni volgde van de studio naar de parkeergarage.

De twee verdachten staan maandag pro forma terecht. Dat wil zeggen dat de feiten nog niet inhoudelijk worden behandeld.
Het onderzoek naar de opdrachtgever van de moord is nog altijd gaande.