Beschuldigd van ernstige zedenmisdrijven: ‘Ali B heeft zich erger misdragen dan Jeroen Rietbergen, partner van Linda de Mol’

0

Misdaadjournalist John van den Heuvel schreef gisteren niet alleen dat er aangifte tegen The Voice-coach is gedaan, maar ook dat het zou gaan om verkrachting. Later paste hij dat aan in ‘zedenmisdrijven’, maar het lijkt dat de heftig ontkennende rapper de meest kwalijke rol speelt bij het seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij The Voice of Holland. Volgens Albert Verlinde zijn het overigens niet alleen BN’ers die zich hebben misdragen bij The Voice, maar ook mensen van de productie.

Ali B, Jeroen Rietbergen (de partner van Linda de Mol) en Marco Borsato zijn zoals het nu lijkt naar verluidt de hoofdrolspelers in de onthullende aflevering van het Tim Hofman-programma BOOS over het misbruikschandaal bij The Voice of Holland die donderdag op YouTube te zien zal zijn.  “Ali B schijnt het heftigste te zijn van alle verhalen die er zijn”, zei Albert Verlinde zondagavond in Shownieuws.


Rietbergen heeft inmiddels in een verklaring excuus gemaakt voor zijn grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij het programma, Marco, Borsato zwijgt en Ali B. ontkent. Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds in hetzelfde Shownieuws: “Maar die ontkent zó nadrukkelijk, hè? Dat is zo brutaal als dat echt het geval is.”

Albert Verlinde vertelde in Shownieuws dat hij een van de bronnen van Tim Hofman gesproken heeft. “Ik heb iemand gesproken die achter de schermen werkt bij het programma. Een vrouw die anoniem wil blijven. Ze is ook een van de bronnen waar Tim mee gesproken heeft, dus ik zat behoorlijk dichtbij het vuur vandaag.”


Volgens die van Verlinde vond Ali’s wangedrag tot voor kort nog plaats, maar de rapper ontkent stellig. Albert: “Honderdduizend miljard keer nee zegt hij eigenlijk. Misschien denkt hij dat de aanval de beste verdediging is.”

De vrouw die aangifte heeft gedaan tegen Ali heeft overigens ook meegewerkt aan de uitzending van Tim Hofmans programma BOOS. “Haar verhaal is onderdeel van het onderzoek dat wij doen naar vermeend seksueel overschrijdend gedrag en vermeend machtsmisbruik bij The Voice”, aldus de programmamaker.

Het zijn overigens, volgens Verlinde, niet alleen BN’ers die zich hebben misdragen bij The Voice. “Bij de productie worden er ook mensen genoemd in dit verhaal. Eén van de meest specifieke voorbeelden die ik kreeg is dat er tegen een meisje van 15, een deelneemster, gezegd is door een van de productiemedewerkers dat die ‘een enorm grote p*k heeft’.”

“Als je die cultuur met elkaar ontwikkelt hebt in het programma en dat tien jaar volhoudt, want daar komt het op neer als Ali B het nog steeds doet, dan is er echt iets aan de hand. Ik denk dat iedereen zich daar een beetje heilig voelt of denkt dat daar alles maar kan of normaal is,” aldus Verlinde.

Ook Breghje Kommers, de vrouw van Ali B wil niet  op de aantijgingen reageren. “Ik wil wel bevestigen dat we niet uit elkaar zijn. Voor de rest doe ik geen uitspraken en ook in de toekomst niet.”