BENNIE JOLINK steunt JOHAN: ‘Wat Derksen vertelde was een onschuldig verhaal over iets wat wij bijna dagelijks meemaakten. Gewoon dronken lolmakerij, anders niks’

0

Bennie Jolink vindt de mensen die Johan Derksen laten vallen ‘hypocriete slijmerds’. “Het zijn mensen die niets van de 60er en 70er jaren begrijpen,” zegt de oud-zanger van Normaal die vervolgt met: “Wat Derksen vertelde was een onschuldig verhaal over iets wat wij bijna dagelijks meemaakten. Gewoon dronken lolmakerij, anders niks.”

Derksen vertelde afgelopen week in Vandaag Inside dat hij begin jaren 70 een grote kaars tussen de benen van een naakte, bewusteloze, vrouw had geplaatst. Na alle ophef besloot ‘de snor’ te stoppen bij Vandaag Inside. Vrijdag werd bekend dat het hele programma ophoudt te bestaan.


‘We hebben vrouwen meegemaakt die voorstellen deden waar de duivel een kleur van zou krijgen!’ schrijft Jolink, die zelf met Normaal decennia het land door toerde, op zijn Facebookpagina. ‘Of we er wel of niet op ingingen laat ik in het midden maar als overtuigd feminist kan ik zeggen dat ik nooit iets tegen de zin van een vrouw heb gedaan. Maar wat er nu voor preuts gelul plaatsvindt, gaat alle perken te buiten. Wat Derksen vertelde was een onschuldig verhaal over iets wat wij bijna dagelijks meemaakten.”

Joling vervolgt met: “Gewoon dronken lolmakerij, anders niks’. WAT EEN (preutse, betwetenge) TIJD LEVEN WE IN!!!!!!!!!!!!! f = Gerard v h Reve zei ooit: “ze zouden een brandende poppenwagen in haar kutwerk moeten rijden!“ Onze meest gelauwerde schrijver! We hadden in de seksuele revolutietijd (60er jaren) andere omgangsvormen. Blij dat ik dat Iive heb meegemaakt!!!!!!!


Jolink veroordeelt wel The Voice en ook Ali B: Ali B is een kutmarrokaan. the Voice was eén grote misbruiksessie, net als al die programma s waarin jonge meiden graag beroemd willen worden en ik walg van ouwe muzikanten die op jonge meiden geilen.

Het bericht leverde al snel 7500 likes en 1600 reacties op en werd 2200 maal gedeeld. Jolink kreeg in de reacties op zijn bericht veel bijval maar wordt ook de mantel uitgeveegd. ‘Iets wat wij dagelijks meemaakten, gewoon dronken lolmakerij??????? Ie bunt de weg helemoal kwiet’, reageert een vrouw.

Facebook blokkeerde het account van Normaal-zanger Bennie Jolink vrijdag tijdelijk. Aanleiding was vrijwel zeker het, inmiddels verwijderde, bericht van Jolink over Johan Derksen en het veelbesproken kaarsincident. “Het interesseert Bennie helemaal niks”, laat de beheerder aan Omroep Gelderland weten. “Hij gooit altijd zijn mening eruit en doet dat nog steeds.”